• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého má první muzikál pro děti

  • 17. března 2023,
  • 16:33,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Hrdinka dětských knih Sandry Dražilové Zlámalové Čarodějnice Bordelína ožila na jevišti Divadla Radka Brzobohatého v muzikálovém provedení. Vznikne tak výpravná a vtipná pohádka pro děti i jejich rodiče.

Reklama

Vůbec první představení pro děti má ve svém repertoáru Divadlo Radka Brzobohatého. Na jeho jevišti ožil příběh hrdinky dětských knih Sandry Zlámalové - Čarodějnice Bordelína.

"Je to příběh takové malé čarodějky, která má konat na světě zlo," řekl Milan Enčev, režisér.

"Ale potká kamarády zvířátka a zjistí, že škodit se jí zas až tak nelíbí a dá se na stranu toho dobra," řekla Barbora Kepková - představitelka Bordelíny.

Muzikál napěchovaný pestrobarevnými kostýmy, hudbou a vtipem obecenstvo vtáhne do kouzelného světa. Nejmladší diváky zaujme a dospělé přinejmenším pobaví.

"Já si myslím, že je to fakt bláznivé představení plné efektů, na kterém se nebudou nudit jak děti, tak rodiče a je tam od různých kouzel, po písničky, tanečky. Myslím si, že v Praze takové představení fakt není, takováto pohádka," řekl Jindřich Žampa - představitel zajíce.

"Je to takový Čtyřlístek na výletě u Harryho Pottera a dal jsem tam i vtipy, které ocení určitě i dospělý divák," řekl Milan Enčev, režisér.

"Dospělým se to bude líbit i vizuálně, kostýmy a tak, protože je to hezká podívaná. Písničky a hudba, to si myslím, že ocení nejen děti, ale i dospělí, protože si myslím, že když je kvalitní hudba a hezká, tak je úplně jedno, kolik vám je," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Přípravy na představení trvaly více než dva měsíce a přes to, že je muzikál určený především dětem, pro herce to prý byla výzva.

"Já jsem vystudovaný činoherní herec, toto je skoro muzikál, i když to máme jako hudební pohádku, tak pro mě, všechny ty choreografie a do toho zpívat a všechno to ještě udýchat, to pro mě bylo nejnáročnější," řekl Jindřich Žampa - představitel zajíce.

"Samozřejmě děti vám nic nedarují, takže cokoliv není pravda v tu chvíli, děti to hned vědí, hned to zjistí a přijdeme o ně. Takže je to rozhodně těžší v tom, že dětský divák klidně zakřičí "fuj, to se mi nelíbí", zatímco dospělák to vydrží a pak si řekne, že to zase nebylo takové," řekla Barbora Kepková - představitelka Bordelíny.

V každém případě dětský muzikál Čarodějnice Bordelína rozhodně stojí za podívanou. V Divadle Radka Brzobohatého je pro diváky připraven převážně o víkendech. Přesné termíny jsou zveřejněné na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu