• Načítám...
>

Praha podpoří organizace pomáhající uprchlíkům

  • 20. března 2023,
  • 14:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Vedení hlavního města podpoří neziskové organizace, které pomáhají ukrajinským uprchlíkům. Nejedná se přitom o finanční prostředky z rozpočtu hlavního města, ale o peníze, které Praha dostává od UNICEF. Podle vedení magistrátu by tato finanční částka vyhrazená na celý rok měla být dostačující.

Reklama

Vedení hlavního města podpoří neziskové organizace, které pomáhají ukrajinským uprchlíkům. Rozhodli o tom pražští radní na svém jednání. 

"Praha je pro tento rok připravena vyčlenit 65 milionů korun, které budou poskytnuty v podobě grantů neziskovým organizacím, které pečují a pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nejedná se přitom o finanční prostředky z rozpočtu hlavního města, ale o peníze, které Praha dostává od UNICEF. Podle vedení magistrátu by tato finanční částka vyhrazená na celý rok měla být dostačující.

"V minulém roce jsme takto vyčlenili 55 milionů korun pro neziskový sektor pečující o ukrajinské uprchlíky a poslední čísla jsou taková, že z těch 55 milionů se reálně vyčerpalo pouze 35 milionů. Je třeba říci, že rok 2022 nepokrýval celý rok, letos je to období delší, čekáme tedy větší čerpání. Také neziskovky se naučily ty peníze více využívat a čekáme ještě, že žadatelů může být více a proto jsme tu částku oproti minulému roku navýšili. Praha je připravená ocenit a podpořit neziskový sektor, který má klíčovou roli v péči o uprchlíky, kteří se z oblasti válčeného konfliktu dostanou do České republiky a žádají o pomoc zde v Praze," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Hlavní město se na pomoci podílí také například provozem Centra následné podpory uprchlíkům z Ukrajiny. To slouží Ukrajincům při řešení různých životních situací týkajících se bydlení, zdraví nebo například vzdělávání jejich dětí a hlavní město jeho provoz zahájilo koncem loňského roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu