• Načítám...
>

Na SOŠ a SOU Čakovice zvolili Miss a Ideálního muže

  • 23. března 2023,
  • 16:13,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Střední odborná škola a střední odborné učiliště v pražských Čakovicích pořádalo další ročník soutěže Miss a Ideální muž. Žáci se prezentovali ve volné disciplíně, plážovém modelu nebo ve svatebních šatech. Tradiční akce se zúčastnila i řada známých osobností a dorazili dokonce i někteří pražští politici.

Reklama

Na Střední odborné škole a středním odborném učilišti v pražských Čakovicích se uskutečnil 18. ročník volby Miss a Ideálního mladého muže pro rok 2023. O šerpy, květiny a věcné dary se tady utkalo 6 dívek a 6 chlapců.

"Smyslem je to, abychom zaměstnali žáky ve volném čase, aby měli větší cíle, aby mohli sportovat, tančit, zpívat, protože nuda je strašná věc. Jsem ráda, že toto všechno můžeme těm žákům nabídnout, stojí to hodně práce, hodně času, ale z výsledků máme hroznou radost," řekla Věra Nováková, ředitelka SOŠ a SOU Praha – Čakovice.

Do soutěže, která už ke škole neodmyslitelně patří, se letos přihlásilo rekordních 25 zájemců. Z nich pak v rámci vyřazovacích kol porota vybrala finálovou dvanáctku.

"Bylo těžké vyřadit někoho do toho finále, protože každý něco uměl," řekla Věra Nováková, ředitelka SOŠ a SOU Praha – Čakovice.

V soutěži čakovické školy totiž nerozhoduje ani tak vzhled, jako spíš dovednosti, originalita a kvalitní sebeprezentace. A právě to nejvíce ocenila i odborná porota, ve které letos usedly známé osobnosti. Mezi diváky pak navíc nechyběli ani zástupci z řad pražských politiků.

"Přestože se to jmenuje Miss, tak to není o kráse, je to o tom, co zde ti studenti předvedou a co umí a to mi na tom přijde skvělé," řekl Antonín Klecanda (STAN) - radní hl. m. Prahy.

"Není dobré jen dobře vypadat, ale je dobré tam něco udělat jako showman. To vždy funguje," řekla Lucie Benešová - herečka.

"Ty tři disciplíny, kde předvádí své dovednosti, je něco úžasně nabíjejícího a já z toho mám vždy radost mít možnost se toho účastnit," řekl Jiří Vintiška (ODS) - starosta MČ Praha - Čakovice.

"Každý měl něco, co nás zaujalo a o čem jsme se přeli, že je škoda nedat cenu. Přebíjelo se to a nakonec jsme vybrali," řekla Naďa Konvalinková - herečka.

Porota nakonec rozdala hned několik cen a v podstatě každý si něco odnesl. Absolutní vítěz ale může být jen jeden. Z dívek to byla studentka 1. ročníku maturitního oboru podnikání Šárka Csudajová.

"Jsem nadšená. Vůbec jsem to nečekala, do poslední chvíle jsme tipovali úplně někoho jiného a i mě samotnou hrozně překvapilo, že jsem to vyhrála a jsem dojatá, nadšená," řekla Šárka Csudajová - Miss SOU a SOŠ Čakovice.

Z chlapců se pak v soutěži nejlépe umístil student 1. ročníku učňovského oboru kuchař/číšník, teprve šestnáctiletý Petr Dodek.

"Vůbec jsem to nečekal, fakt vůbec. Jsem hodně rád, klepou se mi nohy nebo se mi klepaly. Byl tam super kolektiv, podporovali jsme se a fakt to bylo skvělé," řekl Petr Dodek, Ideální muž SOU a SOŠ Čakovice. 

Nakonec ale průběh i několikaměsíční přípravy si prý užili i ostatní účastníci soutěže.

anketa

V závěru večera si pak velký potlesk a poděkování i s patřičnou šerpou vysloužil výchovný poradce školy Antonín Anders. Soutěž Miss a Ideální muž vede od prvního ročníku a funguje v ní jako produkční, zvukař, choreograf a během finálového večera pak i jako skvělý bavič. Tomu nakonec odpovídá i celé jeho pojetí soutěže.

"Spíše se snažím, aby to byl takový kabaret, aby si lidé odpoledne odpočinuli, aby se pobavili a aby to nebylo moc stresující pro ty soutěžící, protože je to dost náročné," řekl Antonín Anders, výchovný poradce SOU a SOŠ Čakovice.

Celým večerem provázel zkušený moderátor talentových soutěží Jan Čenský a mezi jednotlivými vystoupeními divákům v sále zazpívala muzikálová hvězda Hana Křížková. Po skončení soutěže pak žáci čakovické střední školy a odborného učiliště připravili pro své rodiče, účinkující i porotu bohatý raut.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu