• Načítám...
>

V Divadle Kalich se slavila Johanka z Arku

  • 27. března 2023,
  • 17:52,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Původní český muzikál “Johanka z Arku” slaví 23 let od premiéry. Slavnostního představení se zúčastnil muzikant a skladatel Ondřej Soukup. Nechyběly ani tři představitelky titulní role Lucia Šoralová, Iva Marešová a Bára Basiková, které společně na podiu zazpívaly oblíbenou muzikálovou píseň.

Reklama

Takto vypadalo slavnostní představení známého muzikálu Johanka z Arku, kterému před 23 lety například vdechl život Ondřej Soukup.

"Člověk když něco napíše, tak nikdy neví, jak to dopadne. Většinou to někde zmizí, ale občas se někdy něco stane a pak to funguje dál. Je to fantastické," řekl Ondřej Soukup - skladatel muzikálových písní.

Slavnostního večera se zúčastnily také tři představitelky titulní role Lucia Šoralová, Iva Marešová a Bára Basiková a společně si zazpívaly známý muzikálový hit Most přes minulost.

"Je to krásné, je to dojemné, protože mám na Johanku spoustu nádherných vzpomínek, byla to skutečně jedna z mých oblíbených rolí, protože je tam opravdu o čem hrát, spousta nádherných a těžkých písniček, ale před pár lety nadešel čas, kdy jsem si říkala, že už bych ráda tu roli přenechala mladším kolegyním," řekla Bára Basiková - bývalá představitelka Johanky z Arku.

"V podstatě to hraji celý svůj dospělý život, dá se říci. Je to příležitost hledat v tom představení něco jiného, protože v každém věku rezonujete s nějakou jinou částí nebo s nějakou jinou věcí," řekla Lucie Šoralová - představitelka Johanky z Arku.

Vtipně napsanou roli má v legendárním muzikálu Vilém Čok, který hraje francouzského krále Karla VII.

"Je takový obojetný vůči té Johance, vůči vztahu k ní, protože ona ho dosadila na trůn, ona zapříčinila to, že byl korunovaný v Remeši, ale zároveň se cítil zavázaný i jiným dalším osobám. Byl v hrozných kleštích. On ji chtěl zachránit a nešlo to. Nemohl ji zachránit," řekl Vilém Čok - herec a zpěvák.

Divadlo Kalich mělo původně v plánu oslavit výročí kulaté, tedy dvacetiny, ovšem to tehdy znemožnil covid. A tak se diváci i protagonisté dočkali až takzvaných "hranatin".

"Jsou to skutečně naše hranatiny, protože bohužel kulatiny - 20 let, což by se tak nabízelo přirozeně slavit, jsme slavit nemohli, neboť se psal březen roku 2020, udeřil covid, zavřela se divadla, nemohli jsme slavit ani hrát a tak jsme o to raději, že dnes můžeme třiadvacetiny, byť hranaté, slavit za plného hlediště zase v době, kdy se diváci do divadla vrátili," řekl Jaroslav Panenka - tiskový mluvčí Divadla Kalich.

Muzikál má na svém kontě vysoko přes 1 000 repríz. Kromě Čech a Slovenska se hrál také na festivalu v Cardiffu a nebo absolvoval rozsáhlé turné po Španělsku a Portugalsku. A v Divadle Kalich se bude hrát tak dlouho, dokud bude divácký zájem a ten naštěstí stále je.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu