• Načítám...
>

Na prknech Divadla Gong se prohání Pejsek a Kočička

  • 23. května 2023,
  • 8:34,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Na prkna Divadla Gong se vrátili Pejsek s kočičkou. Nesmrtelná literární pohádka Josefa Čapka měla v tomto divadle své místo roky. Tvůrci teď ale dětskou inscenaci upravili. Vedle hlavních zvířecích hrdinů se nově představí i sám autor.

Reklama

Na prknech Divadla Gong se opět prohání pejsek a kočička. Dětskému představení nesmrtelné literární pohádky teď tvůrci hry dali nový kabát.

"Ta inscenace už měla své odehráno, už byly vetché kulisy, kostýmy a tak dále, zároveň jsme cítili velký tlak ze strany veřejnosti i škol, školek po tomto titulu, tak jsme se po krátké úvaze rozhodli, že uděláme nový scénář, nové kulisy, nové kostýmy, nové aranžmá. Jediné, co jsme nechali, jsou původní herci," řekl Jakub Stich - ředitel Divadla Gong.

"Pes je oproti kočce takový neposedný, furt běhá, hodně pohybu udělá a zároveň se nedá říci, že by byl úplně hloupý, ale je takový trošku přitroublý, ta kočička je přeci jen taková chytřejší," řekl Vratislav Hadraba - představitel Pejska.

"Ona si myslí, že je inteligentnější, ale podle mě to jen hraje na toho pejska, tak je také jednodušší, ale tím, jak je to zvíře, tak má trošku jiné pudy, než má ten člověk a oba dva jsou velmi hraví, nepořádní a úplně moc neví, co dělají, ale snaží se to nějak zachránit, aby to ty děti pobavilo," řekla Kristýna Žďánská - představitelka Kočičky.

A to se soudě podle reakcí dětských diváků v hledišti očividně podařilo. Dostat prý ale zdánlivě jednoduché příběhy pejska a kočičky z knižních stránek na divadelní prkna nebylo vůbec snadné.

"Ono se zdá, že zdramatizovat pejska a kočičku je jednoduchá věc, ale není tomu úplně tak. A to z toho důvodu, že je to vyprávění spisovatele Josefa Čapka o pejskovi a kočičce, takže režisérka nebo autorka dramatizace Petra Johansson vymyslela vtipně na rozdíl od té předchozí verze, že Josef Čapek bude přímo přítomen a při psaní té pohádky budou ty postavy ožívat," řekl Jakub Stich - ředitel Divadla Gong.

"Vše, co se tady odehrává, zrovna já v tuto chvíli píšu a s dětmi to dáváme dohromady. Ony ten příběh už samozřejmě znají, ale takhle mi pomáhají a snad neprozradím moc, když řeknu, že se tam prolneme a že nakonec i já vstoupím do toho příběhu," řekl Kryštof Nohýnek - představitel Josefa Čapka.

Víc vám ale z už tak známého příběhu prozrazovat nebudeme. Přijďte se na něj i s dětmi podívat sami. Vtipné zpracování, které doplňuje prvorepubliková hudba a kostýmy, rozhodně stojí za to.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu