• Načítám...
>

Zoo Praha nabízí zvýhodněné vstupné pro školy

  • 15. května 2023,
  • 14:49,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Zoo Praha nabízí školám zvýhodněné vstupné včetně několika vzdělávacích programů k doplnění látky přírodopisu nebo třeba biologie. Akce potrvá až do konce června.

Reklama

Příjemné jarní počasí a předprázdninová nálada láká k výletům do přírody nejen o víkendech. I proto připravila pražská zoologická zahrada zvýhodněné vstupné pro školy.

"Teď v tom předprázdninovém období sem do Zoo Praha hodně směřují školy, třeba na výlety. My jsme se rozhodli vyjít jim vstříc a nejenom v tomto předprázdninovém období, ale trvale a v pracovních dnech mimo letní prázdniny, mimo červenec a srpen, jsme se rozhodli pro školní třídy udělat opravdu velmi zvýhodněné vstupné," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoo Praha.

Zoo Praha tak pro školáky připravila řadu tematických vzdělávacích okruhů. Z těch si školy v rámci zvýhodněného vstupného mohou vybrat třeba na základě právě probírané látky v přírodopise nebo biologii.

"Máme prohlídky o savcích, o ptácích, o obojživelnících, ale třeba i o divoké přírodě v zoo, kdy vyráží s průvodcem hledat zvířata, která tady žijí volně, ať už jde o bobra někde u řeky nebo užovku podplamatou, zkrátka tady máme komplexní prohlídku pro školy a byli bychom rádi, kdyby se to dostalo do povědomí i mimo hlavní město," řekl Filip Mašek - mluvčí Zoo Praha.

Areál Trojské kotliny je totiž na živočichy opravdu bohatý.

"Lidé sem chodí za exotickými tvory, ale pravda je taková, že tady žije řada třeba i ohrožených živočichů v České republice. Máme tady strakapoudy, máme tady u řeky bobry, užovky podplamaté, ještěrky zelené, které jsou v Česku kriticky ohrožené, takže je tady opravdu co objevovat," řekl Filip Mašek - mluvčí Zoo Praha.

Minimální velikost skupiny pro zvýhodněné vstupné je 10 dětí nebo 10 studentů. Na desetičlennou skupinu pak dostane jeden pedagogický doprovod lístek zdarma.

"Nabízíme i programy pro úplně nejmenší, mateřské školy platí 50 korun za dítě a potom základní a střední školy platí za žáka 100 korun," řekl Filip Mašek - mluvčí Zoo Praha.

Speciální nabídka platí ve všední dny až do 30. června. Zvýhodněné vstupné je možné zakoupit osobně na pokladnách u vstupu do areálu pražské zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu