• Načítám...
>

Do zahrad Trojského zámku se vrátil Festival zvířecích piv

  • 14. května 2023,
  • 16:53,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Zoo Praha uspořádala už druhý ročník charitativního Festivalu zvířecích piv. Cílem akce byla opět podpora ohrožených zvířat. Z každé vstupenky na pivní festival šlo 100 korun na výzkum vakcíny proti rakovině na Tasmánskou univerzitu.

Reklama

Takhle vypadal druhý ročník Festivalu zvířecích piv, který se i letos konal v zahradě Zámku Troja. Návštěvníci měli opět možnost ochutnat piva se zvířecími názvy z kraftových pivovarů. Hlavním záměrem akce byla ale podpora mnohdy kriticky ohrožených druhů zvířat.

"My se snažíme šířit povědomí o ohrožených druzích zvířat, my se snažíme vybrat peníze na naše konto Pomáháme jim přežít, protože polovina výtěžku z této akce putuje na toto konto, které pomáhá třeba koním Převalského s reintrodukcí do Mongolska nebo do Kazachstánu, supům mrchožravým na Balkáně nebo tasmánským čertům, kteří se stali takovými ambasadory této akce," řekl Filip Mašek - mluvčí Zoo Praha.

Návštěvníci dostali ke vstupence také sklenici s emblémem festivalu a logem Zoo Praha. S tou pak mohli ochutnávat piva z jednotlivých pivovarů. Z každé vstupenky půjde polovina částky na veřejnou sbírku s názvem Pomáháme jim přežít. Peníze pak poputují třeba na vývoj vakcíny proti rakovině, která ve velkém ničí populaci tasmánských čertů.

"Máme radost, protože už teď víme, že přišlo více lidí než loni. Což je pochopitelně pro nás jako pro pořadatele druhého ročníku dobrá zpráva, že ta tendence je stoupavá a ne klesavá," řekl Filip Mašek - mluvčí Zoo Praha.

anketa

Ochutnávat piva mohli návštěvníci akce celkem z 10 pivovarů. Nechyběly samozřejmě ani stánky s pochutinami a kulturní program, jehož zlatým hřebem byl koncert zpěváka Michala Hrůzy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu