• Načítám...
>

Primátor zahájil výstavbu sportovní haly v Praze 20

  • 24. května 2023,
  • 17:06,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V Praze 20 slavnostně zahájili výstavbu nové sportovní haly. Poklepání na základní kámen se zúčastnil i primátor metropole Bohuslav Svoboda (ODS). Ten se zároveň seznámil se zásadními projekty, které v městské části realizují. Pokračuje tak v avizovaných návštěvách všech pražských částí.

Reklama

Konečně se dočkali. V Horních Počernicích slavnostně odstartovala výstavba nové sportovní haly. Na tu tady čekali dlouhých dvanáct let a teď se mají dát věci skutečně do pohybu. Místní tak budou mít k dispozici komfortní zázemí pro sportovní aktivity.

"Bude splňovat parametry všech sportů, jako je házená, malý fotbal, basketbal, to je jasné, prostě Počernice konečně budou mít tělocvičnu, kterou si zaslouží a v parametrech odpovídajících," řekl Petr Měšťan (ODS), starosta MČ Praha 20.

"Dnes došlo ke slavnostnímu poklepání, kdy bude podle vás hotovo?"

"Hotovo by mělo být v polovině roku 2024. Můj smělý odhad je takový, že bych 1.9. 2024 bych tady rád zahajoval nový školní rok," řekl Petr Měšťan (ODS), starosta MČ Praha 20.

Slavnostního poklepání na základní kámen se účastnil i primátor metropole Bohuslav Svoboda. Ten se mimo jiné přijel do Horních Počernic podívat na projekty, které tady realizoval nebo ještě realizuje magistrát. Například místní biologické rybníky. Jak primátor sám přiznal, od té doby, co tady byl naposledy, se městská část významně posunula.

"Je to obrovský skok, který se tady odehrál, to, že se z městské části, která je obklopena těmi nejrůznějšími dálnicemi, stává skutečně útulné místo k žití a bydlení, ale nejenom útulné, ale i zdravé, je skutečně velký zázrak," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hlavního města Prahy.

Zásadním právě probíhajícím projektem je podjezd pod železniční tratí v ulici Bystrá. I tady se byl primátor podívat, jak jdou práce od ruky. Hotovo tady má být do konce příštího roku.

"Chceme, aby to pan primátor vzal za své, i když pan náměstek Hřib se o to stará, ale aby o tom věděl, aby o jakýchkoliv možných problémech, které by tam byly, věděl a mohl s nimi rychle pracovat a odstranit je, protože pokud se protáhne uzavírka této ulice, tak to samozřejmě pocítí naši občané, což nechceme," řekl Petr Měšťan (ODS), starosta MČ Praha 20.

Návštěvou Horních Počernic tak primátor Svoboda pokračuje ve své tour po všech sedm a padesáti městských částech. Hned po nástupu do funkce totiž avizoval, že se chce osobně seznámit s tím, čím v jednotlivých pražských částech žijí. Návštěvu v Praze 20 primátorovi na závěr ještě opentlili vystoupením místních dětských mažoretek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu