• Načítám...
>

Vjezd do centra Prahy by mohl být zpoplatněný

  • 26. května 2023,
  • 18:13,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy ve spolupráci s první městskou částí plánuje zpoplatnění vjezdu do historického centra metropole. Výjimku by měli tvořit například tamní obyvatelé nebo podnikatelé, kteří v centru využívají nemovitosti pro podnikatelské nebo veřejně prospěšné účely. Na květnovém zastupitelstvu hlavního města to řekl náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Reklama

Praha plánuje zpoplatnit vjezd do historického centra. Cílem je především zklidnit zdejší dopravu. Opatření by mělo začít platit začátkem příštího roku.

"Určitě půjde o úzce vymezenou část toho historického centra, bavíme se o tom s Prahou 1. Na straně malostranské je to jednodušší, tam se bavíme primárně o ulici Karmelické, asi po ten Újezd, na té druhé straně se bavíme primárně o Smetanově nábřeží o tom prostoru u Karlova mostu," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Tím bychom v podstatě nechali na volbě dotyčných, aby zvážili, zda budou platit a nebo zda pojedou jinou cestou, co je pro ně výhodnější. Slibujeme si od toho přirozeně limitaci primárně té tranzitní dopravy," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1.

anketa

Průjezd autem přes Smetanovo nábřeží nebo Malou Stranu by řidiče mohl přijít asi na 200 korun. Opatření by se ale netýkalo všech. Plátce a neplátce by rozlišoval kamerový systém podle státních poznávacích značek. Platit za průjezd centrem by nemuseli třeba místní rezidenti.

"Obyvatelé, kteří tam žijí nebo majitelé nemovitostí a ještě nějaké další skupiny lidí, třeba lidé, kteří tam využívají nemovitost pro podnikatelské nebo veřejně - prospěšné účely, tak jsou z toho zpoplatnění osvobozeni," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Některé městské části ale varují, že by pak doprava mohla zatížit jejich komunikace a problém ucpaných ulic by se tak jen přenesl jinam.

"To, o čem se bavíme, jsou místa, kde v sumě je počet obyvatel extrémně nízký, kdežto místa, kam my přenášíme tu dopravu tímto způsobem, tam žije výrazně více lidí. Pokud to rušíme na jednom místě v Praze, budou to stoprocentně chtít na jiné městské části a my nemůžeme říci, že jednomu jsme vyhověli a druhému nevyhovíme," řekl Zdeněk Kovářík (SPOLU) - radní hl. m. Prahy.

"Zvažujeme a je to o debatě s okolními městskými částmi, které případné části těchto městských částí, typicky třeba Smíchov, by bylo ke zvážení, zda je také do tohoto bezplatného režimu nezapojit," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1.

"Já se domnívám, že by hlavní město Praha mělo vykomunikovávat i s okolními městskými částmi, kudy povedou objízdné trasy. Skutečně není možné uzavřít centrum, udělat z něj skanzen nebo zpoplatnit jej a nedívat se napravo, nalevo," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Podle náměstka primátora Zdeňka Hřiba je dopravně přehlcené centrum problém i z pohledu MHD, protože auta brzdí tramvaje a zpoždění se pak přenášejí do celé dopravní sítě. Přesto ale zatím není jasné, jak velké oblasti by se opatření týkalo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu