• Načítám...
>

Tramvajová trať do Libuše byla zprovozněna

  • 26. května 2023,
  • 18:18,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Po šedesáti týdnech budování byla slavnostně zprovozněna nová tramvajová trať. Ta vede ze Sídliště Modřany do Libuše. Prodlouží se tak každý druhý spoj páteřní linky číslo 17.

Reklama

Pražská tramvajová síť se rozrostla o další téměř dva kilometry. Po 420 dnech byla dokončena trať Sídliště Modřany - Libuš, jejíž výstavba vyšla na více než 300 milionů korun.

"My jsme dnes na tramvajové trati Modřany - Libuš, která se prodlužovala ze stávající smyčky zhruba o nějakých 1750 metrů, my jsme začali před 420 dny, ta výstavba stála lehce přes 300 milionů korun, zhruba 305 milionů korun a dnes je ten den, kdy se ta trať slavnostně otevírá. Plán je, že do roku 2026 se tato stávající trať ještě prodlouží na Nové Dvory, to bude do místa, kde se plánuje budoucí stanice metra D Nové Dvory, ta trať by tam měla být ukončena blokovou smyčkou," řekl Petr Witowski, generální ředitel DPP.

Se zprovozněním nové tramvajové tratě souvisí také několik změn v Pražské integrované dopravě. Ty jsou v platnosti od soboty  27. května.

"Dojde k úpravě autobusových linek, protože pochopitelně nedává smysl provozovat paralelně tramvajovou trať a autobusy, které doteď obsluhovaly toto území, takže linka 213 bude zkrácena jen od Želivského na Jižní Město a v tom úseku do nádraží Uhříněves bude nahrazena novou linkou číslo 126. Linka 165 bude zrušena," řekl Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora hl. m. Prahy.

A změn se dočkají také tři autobusové zastávky. Například zastávka Pavlíkova ponese nově název Libuš. Stávající zastávka Libuš bude pod nový názvem Stará Libuš a zastávka Na Drahách bude přejmenovaná na Zbraslav.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu