• Načítám...
>

Májovou veselici v Újezdě okořenil AC/DC revival

  • 28. května 2023,
  • 10:59,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Koncem května probíhá v městské části Praha - Újezd Májová veselice, která se konala už pošestnácté. Kromě spousty dobrého jídla a pití se návštěvníci mohli těšit i na řadu hudebních vystoupení, kdy zlatým hřebem večera byla kapela AC/DC Tribute, která byla takřka k nerozeznání od legendárních rockerů z Austrálie. První vystoupení na veřejnosti si také odbyla zbrusu nová punk-rocková kapela Loco Mosquito, ve které figuruje i bývalý zastupitel Újezdu a Prahy 11 Jakub Lepš. A také se dražila pokácená májka, jejíž výtěžek šel na podporu místním mladým fotbalistům.

Reklama

Májová veselice, to je v městské části Praha - Újezd každoročně velká věc a nejinak tomu bylo letos. Po kácení májky následoval u hasičské zbrojnice kulturní program, který podtrhlo vystoupení kapely AC/DC Tribute. A minimálně podle hlasitosti to byla pocta legendárním australským rockerům, jak se sluší a patří.

A nesmíme zapomenout ani na čerstvou punk-rockovou kapelu Loco Mosquito, která se dala dohromady teprve před pár dny a vystoupení na Májové veselici bylo jejich veřejnou premiérou.

Na konci veselice pak pan starosta Václav Drahorád (ODS) osobně poděkoval místním fotbalistům za skvělou sezonu a předal jim šek ve výši 100 tisíc korun. SK Újezd Praha 4 do budoucna dokonce pošilhává po třetí nejvyšší soutěži.

"Za městskou část tomu fandíme, aby ČFL SK Újezd hrálo, ale samozřejmě vše se bude odvíjet od financí a od rozhodnutí celého klubu, takže zatím je to v takových úvahách," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

"Je tady nastíněný nějaký projekt travnatého hřiště, které by mělo být tady pod tou benzinovou pumpou a myslím si, že kdyby se to povedlo, že by se to tady realizovalo, takže to ČFL by tady nebyl problém," řekl Pavel Třešňák - asistent trenéra SK Újezd Praha 4.

Úplný závěr pak patřil dražbě pokácené májky, kdy výtěžek šel na podporu mladých fotbalistů z týmu SK Újezd Praha 4.

"Budou to investovat do mládeže, což je potřeba, abychom doplnili ty kvality toho dnešního A, který nám ukazuje, jaký je," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Zbývá doplnit, že mladí fotbalisté se mohou těšit na částku osm tisíc korun. V pořadí šestnáctá Májová veselice v Praze - Újezdě i díky krásnému počasí vyšla na jedničku, lidé si na ní užili spoustu zábavy, poslechli si dobrou hudbu a ještě přispěli na dobrou věc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu