• Načítám...
>

V kulturním centru Prahy 11 se konal Street festival

  • 11. června 2023,
  • 12:53,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 se konal už 7. ročník akce Street festival. Návštěvníkům se tady představila přehlídka soutěží ve street a break dance a i tentokrát se bylo na co dívat.

Reklama

Městská část Praha 11 hostila 7. ročník Street festivalu. Ten se konal v místním Kulturním centru Zahrada. Na akci plné hudby a tance se bylo i tentokrát na co dívat.

"Vidíme tady parkur, tady za mnou Zohir, vevnitř máme break dance a street dance battle, máme tady Proximu Sociale z Jižního Města a další volnočasové aktivity, které patří ke street festivalu," řekl Robert Kysela - organizátor Street festivalu.

Desítky návštěvníků si akci užívaly naplno a v areálu kulturního centra si mohly některé volnočasové aktivity vyzkoušet na vlastní kůži. Pod dohledem zkušených instruktorů třeba i parkur.

"Zkoušeli jsme základy akrobacie, jako je front flip, salto dopředu, někteří zkušenější zkoušeli i salto do strany, tudíž side flip a jinak tam vzadu na bednách zkoušeli základní přeskoky. Musím říci, že dnes teda mají spoustu energie, jsou neunavitelní, takže tady vyzkoušeli spoustu věcí," řekl Jakub Gera - trenér parkurového centra Zohir.

V areálu Kulturního centra Zahrada si pak návštěvníci mohli vyzkoušet sprejování na folii nebo se podívat, jak legální grafity tvoří profesionál.

"Jsou to černé folie natažené v přírodě mezi stromy a je to jednorázová věc, kterou lidé natáhnou, vytvoří umělecké dílo a po konci akce se to vyfotí a může se to strhnout a nepoškodí žádné zdi a je to vše ekologické," řekl Robert Kysela - organizátor Street festivalu.

"Městská část Praha 11 pořádá street festival mimo jiné proto, protože je důležité, aby se mládež věnovala nějakým smysluplným aktivitám a určitě break dance nebo legální forma grafity, parkur, jsou tou cestou, jak fungovat a nefetovat," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Návštěvníci festivalu se na akci samozřejmě mohli také občerstvit a k pohodové atmosféře celého odpoledne i večera přispěl také Dj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu