• Načítám...
>

Kostel na Karlově bude hostit varhanní koncert

  • 19. června 2023,
  • 15:48,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Kostel na Karlově bude hostit varhanní koncert. Zazní vážná hudba, zpěv, ale i neotřelá poezie. Akci pořádá otevřené zájmové sdružení výkonných umělců Svět hudby a krásného slova. Cílem je kulturní zážitek na zajímavých místech.

Reklama

Jedna z nepřehlédnutelných dominant Prahy Kostel na Karlově bude hostit varhanní koncert vážné hudby. Historické prostory s vynikající akustikou ale představí také řadu pěveckých vystoupení.

"21., čili ve středu ve 20 hodin bude nejen koncert, varhanní koncert, ale i zpěv úžasné sopranistky Mariny Vyskvorkiny a zazní tam i verš," řekla Vlasta Korbová - spoluorganizátorka akce Ozvěny Navalis.

Otevřené zájmové sdružení výkonných umělců Svět hudby a krásného slova, které akci pořádá, chce přispět k šíření vlastenectví a znovu oživit dnes už tak trochu zapomenutá, ale historicky významná místa. Mezi ta nejzajímavější pak podle organizátorů akce patří i kostely - včetně toho na Karlově.

"My jako Umělecké sdružení Svět hudby a krásného slova rádi objevujeme místa, kam bychom byli rádi, aby Pražáci chodili," řekl Arnošt Proschek - spoluorganizátor akce Ozvěny Navalis.

"To prostředí je nevšední, protože se tam běžně nedělají koncerty a taková akustika jako tam se hned tak v Praze nenajde," řekla Vlasta Korbová - spoluorganizátorka akce Ozvěny Navalis.

Kulturní akce láká milovníky klasické hudby především na sopranistku Marinu Vyskvorkinu, které tleskali diváci na operních scénách třeba ve Vídni, Paříži, ale také v Tokiu nebo New Yorku.

"Marina Vyskvorkina - sopranistka, je světová pěvkyně a ona tam dá do toho prostředí takové autory, kteří tam naprosto patří - Mascagniho, Césara Francka, F. Schuberta, dvakrát tam dá slavné Ave Maria," řekl Arnošt Proschek - spoluorganizátor akce Ozvěny Navalis.

V rámci poezie pak zazní verše například od Ivana Slavíka, Fráni Šrámka nebo Jana Nerudy. Vstupenky si zájemci mohou pořídit třeba na webových stránkách hudbaaslovo.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu