• Načítám...
>

Praha podpoří výstavbu škol

  • 12. září 2023,
  • 0:18,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podpořilo hlavní město v oblasti školství. V dotačním programu přidělilo Praze přes 78 milionů korun, které hlavní město využije na nejrůznější vzdělávací aktivity.

Reklama

Pražští radní na svém posledním jednání schválili finanční podporu městským částem na výstavbu nových škol a školek. Celkem se jedná o devět zařízení, která se začnou stavět v letošním roce.

"Ty finance nejsou na celou výstavbu, jsou na to, aby ty městské části tuto výstavbu mohly zahájit, konkrétně chceme zahájit na Praze 8 Základní školu Lyčkovo náměstí, rozšíření této oblíbené základní školy, která už je kapacitně naprosto plná, je u ní zájem, je tam projekt se stavebním povolením, takže Praha 8 dostává finance na to, aby začala stavět nebo rozšiřovat tuto školu. V Praze 10 poskytuje finance na Základní školu V Olšinách, Praze 12 na Mateřskou školu Pod sady, Praze 22 na rozšíření Mateřské školy Nad Volyňkou, městské části Praha - Čakovice na Základní školu Dr. Edvarda Beneše, je to taková poměrně velká škola, velký kampus, který rozšíříme o další budovu a vejdou se tam další děti," řekl Antonín Klecanda (STAN), radní hl. m. Prahy.

Zcela nová základní škola vyroste také například v Kolovratech, Lipencích a rozšíří se i základní škola v Tróji.

"Ještě budou dvě školy a to připravujeme s odborem investic, konkrétně půjde o základní a střední školu v Újezdu u Průhonic a základní a střední školu v Březiněvsi. Mimo tyto žádosti ještě všem kritériím vyhověla škola na Praze 13, která bude řešena ještě samostatně, dále jsou připraveny školy na Praze 5 a Praze 12 a všechny tyto školy jsou poměrně zatím drahé, takže jednáme s městskými částmi, aby se ten projekt upravil, jelikož každá z těchto škol stojí jako dvě jiné nové školy, takže tam zatím nejdeme do té výstavby, ale víme, že jak Praha 5, tak Praha 12 ty školy do budoucna potřebují, ale je nutné projekt upravit," řekl Antonín Klecanda (STAN), radní hl. m. Prahy.

Hlavní město poskytne městským částem částku kolem sto padesáti milionů korun. Tato suma má pokrýt náklady spojené s rozjezdem stavby a její první etapu. Vedení Prahy zároveň počítá s finanční podporou i v následujících letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu