• Načítám...
>

Praha pokračuje v přípravách tramvajového okruhu

  • 13. září 2023,
  • 13:15,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha si nechá vypracovat projekt na výstavbu tramvajové trati Dvorce - Budějovická - Michle, kde by se napojila na současnou trať. Projekt vyjde na 50 milionů korun a náklady na výstavbu trati jsou předběžně odhadovány na 1,7 miliardy korun.

Reklama

Pražští radní schválili vypracování projektu na výstavbu tramvajové trati Dvorce - Budějovická - Michle. Ta bude součástí takzvané jižní části tramvajového okruhu.

"Podobně jsme schválili přípravu tramvajové trati Podbaba - Troja - Bohnice, což je dohromady s další tratí kolem Bohnic součást té takzvané severní tramvajové tangenty neboli severní části tramvajového okruhu. Tramvajový okruh je prioritou pro tuto radu, máme to i schváleno v programovém prohlášení, ostatně tedy i Piráti s tím šli do voleb jako s klíčovou prioritou," řekl Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pokud půjde vše podle plánu, stavba jižní části by se mohla začít realizovat v roce 2029. 

"Hotova by měla být v roce 2031 a odhadované náklady na výstavbu jsou 1, 7 miliard korun. Naproti tomu ta severní tramvajová tangenta nebo trať Podbaba - Troja - Bohnice, ta je technicky nepoměrně komplikovanější, tedy i nepoměrně dražší a stejně tak bude trvat déle i její příprava a následná stavba, takže tam mluvíme o předpokladu zahájení stavby v roce 2030, tedy o rok později. Je tam prostě tunel a most, to je podstatně komplikovanější než stavět tramvajovou trať tam na jihu, kde to půjde z větší části v ose existujících ulic," řekl Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Zprovozněna by tato trať mohla být v roce 2034 a předpokládané náklady na její výstavbu vyjdou na šest a půl miliard korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu