• Načítám...
>

Pravidla přidělení městských bytů se změní

  • 13. září 2023,
  • 13:15,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město změnilo pravidla pro přidělování městských nájemních bytů. Přidělování bytů určených lidem v sociální tísni přejde nově z magistrátního odboru pod Centrum sociálních služeb Praha. Nová pravidla magistrátu počítají s pěti kategoriemi lidí, kteří mají nárok žádat magistrát o nájemní byt.

Reklama

Hlavní město změnilo pravidla pro přidělování městských nájemních bytů. Nové znění pravidel schválili pražští radní, nepodpořili je však členové rady za Piráty.

"My jsme získali přes 200 připomínek, ať už od koaličních partnerů, od opozice, neziskových organizací, vlastně i od některých kolegů z ministerstva a tak dále. My jsme tyto připomínky všechny vypořádali, snažíme se, aby ten systém byl ještě efektivnější než byl," řekla Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Přidělování bytů určených lidem v sociální tísni přejde nově z magistrátního odboru pod Centrum sociálních služeb Praha. To za tímto účelem vytvořilo vlastní metodiku.

"Oni nejlépe vědí, jak přistupovat k těmto sociálně citlivým případům, rodinám nebo i jednotlivcům, takže si udělali metodiku a zároveň jedna z výtek, která ohledně toho byla, co měli Piráti, že tu metodiku neschvalujeme, ale pouze bereme na vědomí, tak tam jsme si to ujasnili, že je to metodika příspěvkové organizace, my to ani schvalovat nemůžeme. Na druhou stranu jsme dali do usnesení jasný pokyn centru sociálních služeb, že pokud bude v metodice něco měnit, tak to musí dát na vědomí Radě hlavního města Prahy," řekla Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Nová pravidla magistrátu počítají s pěti kategoriemi lidí, kteří mají nárok žádat magistrát o nájemní byt. Kromě dosavadních seniorů, osob se zdravotním postižením, lidí v sociální tísni a zástupců pro město důležitých profesí nově přidávají mladé rodiny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu