• Načítám...
>

V Divadle Radka Brzobohatého řádí psychopat ve hře Hračička

  • 14. září 2023,
  • 23:32,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Představení Hračička, kde hraje například Lucie Vondráčková, není žádnou komedií, jak by se na první pohled mohlo zdát. Naopak se jedná o přímočarý thriller, který do detailu vykresluje chování psychopata, který se pod záminkou vetře do blízkosti své budoucí oběti.

Reklama

Kdo má rád thrillery, ten si přijde na své v Divadle Radka Brzobohatého. Druhou premiéru tu měl příběh s názvem Hračička.

"Je to o mnoha věcech, ale řekla bych takový základní syžet, když se vám do domu dostane někdo, koho tam vůbec nechcete, tak jak se ho zbavit, to je taková základní linie a potom tam je samozřejmě spousta dalších momentů, které třeba jako ženy hodně řešíme a říkáme si, jak je možné, že když máme vedle sebe takového grázla, tak se nám to líbí," řekla Lucie Vondráčková - herečka.

Ano. Hlavními hrdiny jsou právě osamocená žena a neznámý muž, který se stane buďto jejím novým milencem nebo vrahem...

"Já hraji postavu psychopata, který úplně nedělá hezké věci, zároveň je to manipulátor, sociopat, takže žádná velká švanda to nebyla," řekl Jan Fanta - herec.

"Ale šlo mu to hned, takže," dodala Lucie Vondráčková - herečka.

Jak slyšíte, tak v zákulisí rozhodně sranda je. Horší je to na jevišti, ale i v životě, jak přiznává i herečka Lucie Vondráčková.

"Já bych nalítla takovým základním záležitostem, které mají v malíčku a myslím si, že i když je ta holka psychiatr, přesně se v tom vyzná a stejně na to skočí," řekla Lucie Vondráčková - herečka.

"Také bylo zajímavé toto zkoumání duše psychopata, nám s tím pomáhal pan profesor Radkin Honzák, který tady byl a protože se tímto tématem dlouhodobě zabývá, tak jsme se od něj dozvěděli hodně zajímavých věcí, ale myslím, že takový závěr je, že ten psychopat se někdy dá poznat opravdu velmi těžce," řekl Lukáš Burian - režisér.

Známou zpěvačku a herečku alternuje i ředitelka divadla Romana Goščíková, která prozradila, že jedna z nejtěžších věcí byla vcítit se do strachu hlavní hrdinky.

"Zároveň si vysvětlit, proč bych jednala tak, jak bych jednala, protože se to úplně vymyká logice, ale v tom stresu a stresových situacích člověk často jedná nelogicky a úplně jinak a proti zdravému rozumu, tak to bylo těžké a potom samozřejmě bylo těžké s Honzou odhodit stud, protože je tam docela nahota a je to i drsné, hodně kontaktní, takže to bylo také takové těžší," řekla Romana Goščíková - herečka a ředitelka, Divadlo Radka Brzobohatého.

"Jestli se rádi bojíte, tak se přijďte podívat, protože pak budete rádi, že jste vyvázli živí," řekla Lucie Vondráčková - herečka.

Hra se zkoušela dva měsíce v kuse. A vzhledem k tomu, že protagonisté skoro hodinu a tři čtvrtě téměř neslezou z podia, je to velká podívaná. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu