• Načítám...
>

Broadwayská komedie Srdcový král se vrátila do Kalichu

  • 15. září 2023,
  • 13:52,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Muzikálová komedie Srdcový král vyprodávala divadlo Kalich od září 2016 do dubna 2019. Bodovala u nich jak inscenace režiséra Šimona Cabana, tak i choreografie Petry Parvoničové a herecké výkony celého obsazení. Nyní se po letech dvě desítky repríz na jeviště vrátily.

Reklama

Kombinace nesmrtelných hitů Elvise Presleyho s romantickou komedií Williama Shakespeara se na jeviště divadla Kalich vrátit prostě musela. A jak obnovená premiéra Srdcového krále dopadla?

"Jak dlouho vám trvalo se dostat opět do role? Zapomněl jste mezitím scénář?"

"Je to 6 let, ale ten mozek toho herce funguje tak skvěle, že to, co už někde odehrál, tak si většinou uloží do té dlouhodobé paměti, čili to byla otázka pár zkoušek a pro nás, co to hrajeme, to bylo jako by to bylo včera," řekl Roman Tomeš - herec.

"Já jsem se bála, že to budu muset lovit, ale v podstatě jsme tady naběhli, jasně, že nám vypadly z hlavy nějaké kroky a nějak jsme si to museli oprášit, ale naběhlo to hned," řekla Genny Ciatti - herečka.

I hlavního protagonistu Chada hraje nadále Přemysl Pálek, který se o roli dělí s Janem Křížem.

"Je to takový frajírek, trošku namyšlený, ale s obrovským srdcem. My s mým úžasným kamarádem a kolegou Honzou Křížek říkáme a je to naprosto trefné, že je to takový Joey z Přátel, takový na první dobrou na baby, ale je strašně hodný," řekl Přemysl Pálek - herec.

Novinkou v hereckém obsazení je Michaela Tomešová, která ztvárňuje lásku Chada Natálii.

"Mně se strašně líbí moment, kdy se rozhodne, aby získala srdce chlapa, že se bude převlékat za muže, aby k němu byla blíž, že bude její kámoš. Tento moment té proměny z té křehké mladé puberťačky v toho chlapa se mi strašně líbil," řekla Michaela Tomešová - herečka.

Srdcový král ve výroční anketě portálu i-divadlo byl zvolen Inscenací roku 2016 v České republice, což dokazuje nejen diváckou oblíbenost, ale i úspěchy u kritiků. 

Po obnovené premiéře nabídne divadlo Kalich ještě 19 exkluzivních repríz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu