• Načítám...
>

Praha je zachycena ve strhaných plakátech

  • 13. ledna 2016,
  • 8:11,
  • PRAHA,
  • Josef Mádle

Vylepování plakátů na neoficiálních místech je nelegální. Z těchto černých výlepů může být tučná pokuta, ale zároveň i pěkné umělecké dílo. Pokud tomu nevěříte, můžete se jít podívat do expozic Muzea hlavního města Prahy, kde je výstava s názvem „Praha ve strhaném plakátu.“

Reklama

V prostorách Muzea hlavního města Prahy je umístěna “street art” výstava fotografky Jitky Kopejtkové, která zachytila Prahu ve strhaném plakátu.

“Praha ve strhaném plakátu je autenticky zachycení strhaných plakátů z pražských ulic. A je to vlastně takový dialog náhodného chodce s veřejným prostorem,” řekla fotografka Jitka Kopejtková.

Klimatické podmínky, doplněné anonymním působením lidí, vytvářejí zajímavá vizuální spojení, ve kterých je možné rozpoznat obrazy s uměleckou ambicí.

“Jednotlivé plakáty strhaných plakátů vyjadřují hlavně slovo Praha nebo motiv Prahy, který vznikl vrstvením nelegálních výlepů,” vysvětlila Jitka Kopejtková.

Díky unikátnímu vizuálnímu spojení může každý pozorovatel ve fotografiích vidět něco jiného.

“Je to spíše plakát k zamyšlení. Tím, že je tam mnoho vrstev, barev, a slov, tak to necháváme na divákovi,” uvedla Jitka Kopejtková.

Výstava představuje autorčin originální přístup zachycení okamtžité atmosféry ulice. Tento umělecký počin se řadí mezi vlnu takzvaného new street artu.

“Netrhám ty plakáty. Opravdu ten strhaný plakát autenticky zachytím a poté to zvětším na velkoformátové desky,” dodala Jitka Kopejtková.

Obrazy, které jsou běžnou součástí živé a autentické galerie v ulici, je možné vidět v Muzeu hlavního města Prahy až do 28. února 2016.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu