• Načítám...
>

Řidiči ve Veselské ulici mají problém s parkováním

  • 18. září 2023,
  • 18:23,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Parkování je dlouhodobou bolestí hlavního města Prahy. Za každé místo k parkování aby řidič pomalu platil zlatem. Někdy desítky minut krouží kolem dokola a pokud zrovna někdo místo neopustí, sami nemají kam svůj vůz umístit. V ulici Veselská v Praze 18 - Letňanech mají k dispozici hned 60 parkovacích míst. Jenomže se na nich parkovat nesmí, respektive ani nemůže, protože vjezd blokují betonové obrubníky. Osmnáctka se totiž dostala do sporu s developerem. Ten chce v Letňanech postavit městečko pro 20 tisíc lidí, městská část mu to ale nepovolí, dokud nezajistí podmiňovací dopravní stavby.

Reklama

Tady v ulici Veselská v městské části Praha 18 - Letňany je zhruba 60 míst k zaparkování. Parkování ale brání právě tyto kvádry, a to kvůli sporu mezi městskou částí a developerem.

„Jde o majetek společnosti Odien Group, kde zde jeho dceřiná firma postavila Rezidenci Veselská a tyto pozemky patří k tomu. Byla ujednána nějaká gentlemanská dohoda, kde to bylo více méně i vypsáno ve smlouvě, že tyto pozemky v rámci času převedou,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 18 - Letňany Stanislav Nekolný (ANO).

To se ale nestalo. Namísto toho tam byly nainstalovány betonové obruby, které parkování v plném rozsahu znemožňují.

„My s developerem, respektive s Odien Group, jsme ve sporu, jelikož on tady vedle nás chce stavět pomalu městečko pro 15 až 20 tisíc obyvatel. My se s ním přeme o změnu územního plánu, jelikož to zatím nechceme povolit, protože potřebujeme mít jasnou jistotu podmiňovacích dopravních staveb,“ říká Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta městské části Praha 18 - Letňany. 

Tím je na mysli především zavedení tramvaje, obchvatů a dalších klíčových dopravních investic, které by plánované městečko dokázaly propojit s ostatními částmi. Než se ale spor vyřeší, mají řidiči na konci ulice Veselská s parkováním smůlu. Zábran totiž bude nejspíš přibývat a přes betonové zátarasy se s auty už nedostanou. Nejde přitom o první spor, který Osmnáctka s tímto developerem má. 

"Zde je první a druhá etapa Beranových, kdy se rekonstruuje, také jsme od Odien Group chtěli zde na zastávce, aby se točily autobusy. Původně jsme dostali souhlas, za týden ale bylo vše jinak, takže jsme museli udělat náhradní variantu, kdy se autobusy točí u lesoparku,“ popisuje místostarosta městské části Praha 18 - Letňany Stanislav Nekolný (ANO).

V ulici Veselská se tak stal zajímavý paradox. Zatímco celá Praha řeší problém s nedostatkem parkovacích míst, tady jich je dostatek. Obyvatelé přilehlých novostaveb je využívat nepotřebují, protože sami mají svá místa v podzemních garážích. Parkovací místa se ale nachází na soukromém pozemku developera a ten, přestože pro ně nemá žádné jiné využití, je bude blokovat, dokud se spor s městskou částí nevyřeší. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu