• Načítám...
>

Lucie Bílá představí divákům svou Srdeční záležitost

  • 21. září 2023,
  • 21:48,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Annie je žena v domácnosti, která v jeden den oslaví padesáté narozeniny i třicáté výročí svatby. Do svého muže Steva se zamilovala na první pohled a oba se milují i o třicet let a dvě děti později. Jen už tak nějak zapomněli, jak to tomu druhému říci. Tak by se dal shrnout příběh nového muzikálu z produkce zlaté slavice Lucie Bílé s názvem Srdeční záležitost, který bude mít premiéru už 28. září v jejím divadle. Sama zpěvačka si v představení zároveň zahrála hlavní roli a po boku jejího manžela Steva se budou střídat Robert Jícha a Denny Ratajský. Režie se ujal Antonín Procházka.

Reklama

Zatímco Česká republika bude 28. září slavit Den české státnosti, v Divadle Lucie Bílé budou mít docela jiné starosti, ale příjemné. Proběhne tam totiž česká premiéra muzikálu Srdeční záležitost, který má na svědomí americká písničkářka Amanda McBroom. Představení je zároveň v pořadí již třetím muzikálovým počinem v produkci zlaté slavice Lucie Bílé.

"On si asi totiž málokdo umí představit, co to znamená být producentem něčeho. To také někdy v noci nespíte, protože máte zodpovědnost nejen za hru, ale za chod celého divadla. V tomto divadle je spousta lidí, které ani neuvidíte, spousta profesí, bez kterých by se to divadlo neobešlo, takže je to složité- je to riskantní, ale mě to strašně baví," řekla Lucie Bílá - producentka, majitelka a herečka divadla.

Lucie Bílá se zároveň ujala i hlavní ženské role postavy Annie - ženy v domácnosti, která v jeden den oslaví padesáté narozeniny i třicáté výročí svatby. Do svého muže Steva se zamilovala na první pohled a oba se milují i o třicet let a dvě děti později, jen to o sobě navzájem už možná ani neví.

"Když jsem dostala scénář před pár lety, tak to bylo první, co jsem chtěla, aby to bylo něco, co může oslovit spoustu lidí a je to vlastně jednoduché téma, lidé se mají strašně rádi, ale už si to zapomněli říct, už neví jak," řekla Lucie Bílá - producentka, majitelka a herečka divadla.

Po boku Lucie Bílé se v roli Steva představí Robert Jícha a Denny Ratajský. Dohromady jim to při zkoušení skvěle klapalo a společně doufají, že si to přenesou i na premiéru. Ostatně, aby vše probíhalo tak, jak má, tak na to osobně dohlížel i samotný partner zpěvačky Lucie Bílé.

"Já jsem tady měl pořád kontrolu v podobě Radka Filipiho, takže jsem se musel trošku držet zkrátka, ale vše v pohodě," řekl Denny Ratajský - herec, představitel Steva.

Zatímco se hlavní hrdinka ohlíží za svým životem a přemýšlí, zda ji jeho naplnění neminulo, je na pokraji objevení nového významu slova štěstí. Muzikál Srdeční záležitost se odehrává v současnosti a s nadhledem a humorem se zamýšlí nad odvěkou hádankou zvanou „sebepoznání“.

"Myslím, že se v tom spousta lidí najde a vtipné je to díky režii pana Procházky, je to prostě jeho rukopis," řekl Denny Ratajský - herec, představitel Steva.

Českou premiéru muzikálu Srdeční záležitost uvede Divadlo Lucie Bílé v překladu Adama Nováka 28. září, kdy půjde zároveň o vůbec první uvedení tohoto titulu na evropském kontinentu. Veškeré informace o muzikálu, včetně všech termínů a předprodeje vstupenek naleznete na stránkách Divadla Lucie Bílé.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu