• Načítám...
>

Mistři světa v plážovém volejbale byli u pražského primátora

  • 26. října 2023,
  • 8:42,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Novopečené mistry světa v plážovém volejbale vřele přijal ve své rezidenci na Mariánském náměstí primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda. Na slavnostní události pražský primátor a radní HMP Antonín Klecanda poděkovali oboum volejbalistům a ocenili je pamětními mincemi.

Reklama

Zlatí hrdinové z pláže. To je přezdívka, kterou dostal Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří se postarali o největší historický úspěch českého plážového volejbalu, když vyhráli mistrovství světa v Mexiku. Volejbalistům osobně poděkoval ve své rezidenci i primátor hlavního města Prahy.

"Hlavně mám radost proto, protože že si myslím, že takovýto úspěch přivede naše děti ke sportu a volejbalu, protože každý takový příklad, to je příklad, který dovede mladé lidi ke sportování. A to hrozně moc potřebujeme," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

"Moc si toho vážíme a jsem moc rád, že tu podporu, která je sportu v Praze věnována, tak můžeme alespoň občas formou takového úspěchu splatit," řekl Ondřej Perušič - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

Po gratulacích a předání pamětních mincí se oba volejbalisté podělili o své pocity z finále a prozradili jejich klíč k úspěchu.

"Je to skladba lidí, kteří tvoří opravdu silný tým, je to náš trenér Andrea Tomatis, Valerio Vaccaro jako kondiční trenér, náš statistik a samozřejmě my s Ondrou doplněný fyzioterapeutkou Eliškou Čermákovou, takže to tajemství a recept na úspěch je určitě hodně kvalitní tým, není to jen pracovní poměr, ale jsme kamarádi i mimo kurt," řekl David Schweiner - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

"Nejtěžší na finále bylo vedení 12:6 tiebreaků, protože v tu chvíli si uvědomíte, že jste opravdu jen tři body od získání titulu mistr světa a zároveň máte poměrně pohodlné vedení, ale samozřejmě jsme si nemohli myslet, že tým, jako jsou Švédové, se nechá válcovat až takto do konce, Švédové začali dotahovat, na nás trochu dolehl ten tlak nebo to očekávání, že jsme opravdu blízko, ale o to je samozřejmě ten triumf cennější," řekl Ondřej Perušič - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

Úspěšná sportovní dvojice nás bude reprezentovat i na letní olympiádě, která je v Paříži už příští rok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu