• Načítám...
>

Příjezd do pražské zoo zkomplikuje oprava silnice

  • 4. prosince 2023,
  • 9:29,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Technická správa komunikací zahájila ve středu 22. listopadu opravu komunikace Trojská u Trojského zámku, v úseku od ulice Pod Havránkou až po ulici U Trojského zámku. Opravovaný úsek bude průjezdný pouze jednosměrně ve směru od Holešovic do Bohnic. Během oprav dojde ke kompletní výměně asfaltových vrstev vozovky, sanaci podloží, k výškové úpravě inženýrských znaků a k obnově vodorovného dopravního značení. Omezení potrvá do 8. prosince tohoto roku.

Reklama

Ve středu 22. listopadu začala oprava vozovky v ulici Trojská. Práce jsou zde rozděleny na dvě etapy. Kompletně se bude měnit povrch, ale pouze na části této komunikace. Půjde o úsek mezi ulicemi Pod Havránkou až po ulici U Trojského zámku.

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy „Vyměníme zde povrch, upravíme obruby, také musíme sanovat části podloží a počítáme s vyrovnávkou, kdy budeme vyrovnávat znaky inženýrských sítí. Dále potom zde bude položen nový povrch a nové vodorovné dopravní značení.“

Komunikace bude průjezdná pouze v jednom směru, a to od Holešovic směrem k Bohnicím. Stejně tak bude v jednom směru i část komunikace K Bohnicím. Serpentiny nebude možné sjet ve směru od Bohnic do Holešovic, ale pouze v opačném směru ve stoupání do kopce směrem k Bohnicím.

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy „Objízdná trasa povede po komunikaci K Pazderkám, dále potom po Čimické, Kobyliské náměstí a dále potom na komunikaci buďto Trojská ve směru na Troju anebo potom dále v Holešovičkách a to je ten směr na Holešovice.“

Vzhledem k tomu, že komunikace se během oprav stane pouze jednosměrnou, tak na objízdné trase může být zdržení zejména v komunikaci V Holešovičkách. Jde o střední míru dopravní komplikace, kdy zejména v časech dopravní špičky je třeba počítat se zdržením v rozmezí deseti až třiceti minut. Oprava komunikace, která je rozdělena do dvou etap, potrvá dle předpokladů do 8. prosince tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu