• Načítám...
>

Strom na Staroměstském náměstí byl rozsvícen

  • 3. prosince 2023,
  • 9:40,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Sedmadvacetimetrový smrk ztepilý, který letos zdobí Staroměstské náměstí, byl slavnostně rozsvícen. Ani letos tu nechybí vánoční stánky a bohatý adventní program. Vánoční trhy na Staroměstském náměstí potrvají až do 6. ledna 2024.

Reklama

První prosincovou sobotu byl slavnostně rozsvícen vánoční strom na Staroměstském náměstí. Sedmadvacetimetrový smrk ztepilý letos přijel do Prahy od Mimoně v Libereckém kraji. Na něm se již tradičně rozzáří čtyřicítka andělů spolu s více než čtyřmi kilometry světelných řetězů.

"Pražané a návštěvníci Prahy mohou dorazit každý den. Stromeček bude svítit vždy od desíti dopoledne zhruba do desíti večer. A pokud chtějí vidět tu animaci, která samozřejmě bude také každý den vždy od půl páté do půl desáté, je to vždy v půl, tak mohou slyšet krásnou legendární písničku z pohádky Tři oříšky pro Popelku, protože právě ta letos slaví padesát let od své premiéry. Strom letos ozdobily takové velké svítící vločky. V prostoru náměstí lidé uvidí další nové dekorace, mohou se třeba vyfotit u obří obálky a nebo se podívat na vyhlídkový most, který ozdobí čtyři velké svíce," řekla Hana Tietze, tisková mluvčí Taiko.

Ani letos nechybí na Staroměstském náměstí vánoční stánky a bohatý adventní program.

"Doprovodný program je také každý den. Letos máme novinku, bude také na Václavském náměstí, kam jsme umístili menší pódium. Ten program je dejme tomu podobný, my hodně vycházíme z českých tradic, takže budou vystupovat národopisné, folklorní české soubory, ale máme i nějaké hosty ze zahraničí. Bude vystupovat samozřejmě hodně dětí, které se na to moc těší. Ten program je opravdu nabitý, takže všechny zvu," řekla Hana Tietze, tisková mluvčí Taiko.

Letošní vánoční trhy na Staroměstském náměstí potrvají až do 6. ledna příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu