• Načítám...
>

Praha vypsala tendr na smíchovský dopravní terminál

  • 11. prosince 2023,
  • 18:53,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Pražský magistrát plánuje vypsat tendr na stavbu dopravního terminálu na Smíchovském nádraží. Předpokládaná hodnota stavby je osm miliard korun bez DPH. Záměr už schválili radní hlavního města.

Reklama

Dopravní terminál na Smíchovském nádraží se přiblížil ke své realizaci. Pražský magistrát vypsal veřejnou zakázku na vypracování projektu. Záměr schválili radní hlavního města. Součástí nového terminálu bude například železniční stanice příměstské i dálkové železniční dopravy. A nejen to.

,,To nástupiště bude přestřešeno na té střeše, nad vlakovým nástupištěm budou zastavovat autobusové, trolejbusové a elektrobusové linky příměstské i dálkové," řekl náměstek pražského primátora pro dopravu, Zdeněk Hřib (Piráti).

Pod terminálem se i nadále bude nacházet stanice metra a před samotným nádražím budou tramvajové zastávky. Terminál má mít tedy několik úrovní a druhů dopravy, které budou vzájemně propojené. Západně od železniční stanice pak vznikne i velkokapacitní záchytné parkoviště.

,,Přibyde ještě P+R parkoviště pro až 950 vozů, pochopitelně tam bude i parkoviště pro kola, takže celkově dojde skutečně k výraznému upgradu toho Smíchovského nádraží," doplnil Hřib.

Dopravní terminál by měl být navíc podle plánů města energeticky soběstačný.

,,Díky té solární elektrárně, která je na jeho střeše, tady chceme dosáhnout maximálního výkonu té solární elektrárny," řekl náměstek Zdeněk Hřib.

Podle schváleného dokumentu by stavba měla začít na konci příštího roku. Terminál by pak měl být hotový do roku 2030. Předpokládaná hodnota stavby je 8 miliard korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu