• Načítám...
>

Dokončení oprav bývalé ubytovny Sandra se o rok protáhne

  • 11. prosince 2023,
  • 19:41,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Hlavní město prodloužilo formou smluvního dodatku městské části Praha 11 termín dokončení rekonstrukce bývalé ubytovny Sandra. Na opravu zdevastovaného věžáku město radnici půjčilo 180 milionů korun. Rekonstrukce devatenáctipatrového věžáku se ale oproti smluvním podmínkám protáhla. Praha proto do smlouvy vložila dodatek o prodloužení termínu dokončení opravy.

Reklama

O jeden rok prodloužilo hlavní město termín pro dokončení rekonstrukce bývalé ubytovny Sandra na Opatově v Praze 11. Oprava měla být hotová do konce letošního roku. Práce se ale výrazně protáhly.

,,Tento barák opravuje městská část nebo rekonstruuje na bytové jednotky a protože ten čas přeci jen klouže, tak my jim umožníme ty prostředky čerpat i v příštím roce, tak aby, věřím, mohli tento barák dokončit a ty bytové jednotky mohly sloužit obyvatelům nejen Prahy 11, ale celého města," řekl Zdeněk Kovářík (ODS) - radní hl. m. Prahy.

Na opravu zdevastovaného věžáku město radnici poskytlo 180 milionů korun. Půjčku pak má městská část Praze postupně - zhruba 30 let splácet z pronájmu nových bytů. Podle smlouvy, pokud by ale městská část nestihla devatenáctipatrový dům opravit do konce letošního roku, musela by městu celou dotační částku vrátit.

,,V případě, že nezkolaudujeme ten dům do konce letošního roku, tak se zpoplatňuje tato dotace okamžitě. Jinak řečeno, když to nezkolaudujeme do konce roku, tak jsme povinni zaplatit 180 milionů. Jediná cesta je prodloužit ten termín, do kdy můžeme kolaudovat, minimálně o rok," řekl Martin Sedeke (ODS) - zastupitel MČ Praha 11.

,,Čili bychom samozřejmě dostali Prahu 11 do problémů a my bychom se vlastně dostali do problémů sami, protože tím pádem bychom museli řešit s městskou části buď odsvěření nebo jiný způsob financování. Všechny ty varianty jsou vlastně horší, než s nimi uzavřít ten dodatek," doplnil Kovářík.

Magistrát tak Praze 11 posunul jak termín dokončení rekonstrukce, tak i termín začátku splácení půjčky. A to už podruhé. Poprvé termín dokončení oprav bývalé ubytovny Sandra pražský magistrát městské části posouval v roce 2021, na jehož konci měl být zkolaudovaný. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu