• Načítám...
>

Praha podpořila novostavbu vedle hotelu Intercontinental

  • 20. února 2024,
  • 9:35,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha plánuje podepsat memorandum s majiteli hotelu Intercontinental. Tím de facto souhlasí s plány na rozvoj okolí hotelu včetně upravené novostavby na náměstí Miloše Formana. Dohodu dnes schválili radní hlavního města.

Reklama

Pražští radní podpořili vznik novostavby vedle hotelu Intercontinental na náměstí Miloše Formana. Majitelé hotelu se o schválení projektu pokoušeli už v minulosti. Tehdy se ale proti postavili magistrát, radnice Prahy 1 a místní aktivisté. Zelenou pak stavba a revitalizace okolí nedostaly ani od Ministerstva pro místní rozvoj. Upravený návrh teď ale pražští radní podpořili.

,,My říkáme, že vlastně podporujeme přístup toho investora, podporujeme věci jako programovou radu, to, že garáže budou pro veřejnost a ne pro hotelové hosty, necháváme investora, aby projekt řádně projednal," řekl Petr Hlaváček (STAN) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Rekonstrukce hotelu a úpravy okolí mají počítat se zlepšením průchodnosti k Vltavě, vybudováním veřejných prostranství a novostavbou s komerčními plochami na sousedním náměstí. Upravený plán si teď majitelé hotelu chtějí pojistit memorandem s hlavním městem a Prahou 1. S tím ale tak úplně nesouhlasí náměstek primátora Jiří Pospíšil. 

,,Vůbec nechci snižovat projekt pana kolegy Hlaváčka, opravdu tam došlo k různým změnám. Já si osobně pouze myslím, že to memorandum je trochu zbytečné, že to mají rozhodnout orgány. Ale rozumím i tomu, že pan kolega Hlaváček chtěl, aby tam byla vyjádřena vůle rady," řekl Jiří pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hlavního města.

Od původního plánu na změny, vůči kterým se zdvihla vlna nevole, se podle náměstka primátora Petra Hlaváčka situace změnila.

,,Ten prostor hotelu, tak ty prostory k řece a i projekt toho náměstí s tou případnou dostavbou je významně posunutý dál, je v lepší fázi a my říkáme, že vlastně ten přístup podporujeme," doplnil Hlaváček.

V memorandu majitelé souhlasí s tím, že podzemní garáže hotelu budou sloužit veřejnosti a vjezd do nich bude z Dvořáková nábřeží. Z náměstí by pak měly zmizet konstrukce odvětrávání garáží. Jejich plocha by se pak měla z původních 2 670 metrů čtverečních zvětšit na 3 680 metrů. Nová budova by pak měla zabrat plochu maximálně 515 metrů čtverečních.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu