• Načítám...
>

Pražská koalice prý plní předvolební sliby

  • 26. února 2024,
  • 18:36,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražská koalice je přesvědčená o tom, že plní předvolební sliby. Podle primátora je koalice pevná, hospodaří úsporně a táhne za jeden provaz. Rada města o tom informovala na tiskové konferenci ke zhodnocení roční práce na pražském magistrátu. Opozice naopak tvrdí, že vedení města zahajuje pouze projekty, které zdědilo z minulosti.

Reklama

Pražská koalice zhodnotila rok fungování v čele metropole. Primátor Bohuslav Svoboda řekl, že je vedení města stabilní a postupuje hospodárně a velmi úsporně. I tak je ale podle jeho slov Praha schopná zaplatit velké projekty. Například rekonstrukci Masarykova nádraží a také Smíchovského, kde má vyrůst úplně nový terminál a také automatizaci metra C a D. Z opozičních lavic se ozývá, že nová koalice pracuje málo a zahajuje jen projekty, které zdědila z minulosti. Zdeněk Kovářík ale dodává, že nová koalice zahájila projekty za třicet miliard korun. Problém je spíše vybrat pouze to, co si Praha může opravdu dovolit.

"Každá koalice má největší problém zúžit počet svých přání tak, aby odpovídala finančním možnostem města, to se nám skutečně nepovedlo, nepodařil se nám snížit počet rozinvestovaných, rozmyšlených a rozslibovaných investic tak, aby to bylo dosažitelné finančně," řekl Zdeněk Kovářík (ODS) - radní hl. m. Prahy.

V oblasti dopravy jsou rozběhnuté opravy mostů, jako je Barrandovský nebo Libeňský, v plánu je rozšiřování tramvajové sítě. V oblasti územního rozvoje se pracuje na digitalizaci metropolitního plánu a postupuje se i v přípravě nových pražských čtvrtí. Ještě letos bude hotová architektonická studie na budovu filharmonie a Praha nedávno schválila také nákladnou opravu Divadla na Vinohradech. Na obzoru je ale velké kyselé jablko a tím je debata ohledně zdražení MHD. Oficiálně jednat by se mělo za čtvrt roku, tady také zřejmě dojde na koaliční rozepře.

"Chtěli bychom tu otázku mít dořešenou do konce roku, protože s koncem roku končí smlouva s Dopravním podnikem a musí být uzavírána nová, abychom pracovali s nějakými novými fakty. V tuto chvíli skutečně nejsem schopen říci, o jakých sumách se hovoří, protože každý klub vychází z jiných podkladů, hovoří jiným jazykem," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

Vedení města podle radních rozšiřuje kapacity ve školách a sociálních službách. Je také vybraná konečná podoba nového sídla záchranné služby. Ve spolupráci se státem pak například Praha připravuje Sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program. Probíhá také dialog o nové podobě Hlavního nádraží. Revitalizovat by se měla hala i přilehlý park.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu