• Načítám...
>

Praha koupí bývalou vozovnu Orionka na Vinohradech

  • 2. dubna 2024,
  • 15:32,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha koupí od Dopravního podniku bývalou vozovnu Orionka na Vinohradech. Novinářům to dnes na tiskové konferenci řekli zástupci vedení hlavního města. Z dnes chátrajícího objektu chce pak metropole vybudovat kulturní centrum.

Reklama

Za zhruba 190 milionů korun koupí Praha od Dopravního podniku bývalou vozovnu Orionka na Vinohradech. Ta přestala svému účelu sloužit v polovině 50. let a v roce 2009 byla zařazena mezi takzvaný zbytný majetek. Prodej chátrající vozovny schválila začátkem dubna rada města jakožto valná hromada Dopravního podniku.

,,Je to o tom, že Dopravní podnik nemůže žádným jiným jednoduchým způsobem ty pozemky na hlavní město převést, to znamená, realizuje se to jako prodej, který musí odsouhlasit jiný akcionář v působnosti valné hromady, což se stalo dnes," řekl náměstek pražského primátora, Zdeněk Hřib (Piráti).

Opuštěnou nemovitost v lukrativní části města teď Praha odkoupí. Z chátrajícího objektu by se pak mělo stát kulturní centrum.

,,Budeme hledat nájemce, který by si na přibližně 10 let tento objekt pronajal, částečně jej rekonstruoval a využíval jako kulturní centrum," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nově by tak měl areál sloužit jako místo pro trávení volného času. Podle náměstka pro pražskou kulturu Jiřího Pospíšila ale s ohledem na okolní bytovou zástavbu.

,,To znamená, to umění by asi spíše mělo být vizuální než hudební. Já si úplně nedovedu představit, že by tam měly být nějaké open air koncerty a tak dále, když je to v zástavbě, ale to samozřejmě ještě všechno bude podrobeno debatě," doplnil Pospíšil.

Areál bývalé vozovny je v současnosti částečně pronajímán. To se týká kanceláří, místností v budově nebo místností pro zřízení kancelářských a skladovacích prostor a také ploch určených k parkování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu