• Načítám...
>

Pražští fotografové opět zavítali do Jindřišské věže

  • 11. dubna 2024,
  • 22:30,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Tradiční výstava nejlepších pražských fotografů s názvem Všechny krásy Prahy spolupracujících s projektem Miluju Prahu je k vidění v Jindřišské věži v Praze 1. Uvidíte zde snímky plné krásného světa, originálních pohledů, fotografie zachycující Prahu ve všech denních i ročních obdobích. Jsou tu fotografie nejnavštěvovanějších turistických cílů, kterými jsou bezpochyby Karlův most, Staroměstské náměstí nebo Pražský hrad. Návštěvník se ale může pokochat i méně známými pohledy na pražskou metropoli. Více v reportáži.

Reklama

V prostorách Jindřišské věže se koná 9. ročník výstavy fotografií Všechny krásy Prahy a k vidění jsou na ni více i méně známá zákoutí našeho hlavního města. Na výstavě se podílelo několik fotografů z facebookového profilu Miluju Prahu a návštěvník zde může zhlédnout několik desítek fotek. Několik děl tu vystavil i fotograf David Černý.

"Miluju Prahu, jsem ze staré pražské rodiny, takže je to můj domov a samozřejmě, když se na tu výstavu podíváte, tak ten, kdo nám nejvíce pomůže k tomu, aby ty fotky byly krásné, je právě to krásné město a přese mě přes ten rok projde opravdu tisíce a tisíce fotek a já jsem znovu a znovu překvapený, kolik se dá najít nových pohledů na docela dobře známá místa," řekl David Černý, spoluautor a kurátor výstavy.

"Pan Černý začal fotit malinko později, než začali fotit ostatní nebo když tady byly vystavené fotografie ostatních fotografů a vzhledem k tomu, že to je největší milovník Prahy, kterého znám, tak to má velice citlivé a procítěné. On tu Prahu zná dokonale a díky němu se dá najít vždy další nápad, kam se jít ještě podívat, kde člověk ještě nebyl, přestože žije v Praze celý život," řekla Lucie Dolfi, jednatelka a kastelánka Jindřišské věže.

Výstava funguje tak, že se vždycky vyberou fotografové, jejichž díla se po skončení expozice vydraží a výtěžek potom putuje na dobrou věc. 

"Tento rok ty peníze, které vydražíme nebo získáme tou dražbou, poputují do spolku Nedoklubko," řekl David Černý, spoluautor a kurátor výstavy.

"My jsme strašně rádi, strašně nás těší, že nás David Černý podporuje už několikátým rokem, stejně jako Jindřišská věž, takže si moc vážíme jejich podpory, i mezi fotografy už máme podporovatele, kteří chodí i na naše další akce, velmi si vážíme té spolupráce, protože ty fotografie jsou krásné a navíc při té dražbě potom ještě vznikají další projekty, kolikrát s dražiteli se nějakým způsobem seznámíme mezi sebou a pokračuje potom další dobro," řekla Markéta Řehořová, NO Nedoklubko.

Výstava bude v prostorách věže pro zájemce ke zhlédnutí do 30. května, kdy se bude konat i samotná aukce vystavených exponátů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu