• Načítám...
>

Květnové klusácké dostihy v Chuchli ovládly domácí dvojice

  • 12. května 2024,
  • 21:32,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Po měsíci se na dostihovém závodišti v Praze ve Velké Chuchli opět rozběhli klusáci. Návštěvníkům nabídli hned osm klání. Tím nejdůležitějším byl však Prix du Trotteur Francais III. pro tříleté a starší francouzské koně.

Reklama

Druhá květnová sobota na závodišti ve Velké Chuchli v Praze patřila klusáckým dostihům. Na programu bylo celkem 8 klání. V pořadí letos druhý dostihový den ovládly tentokrát domácí dvojice. Třeba v Ceně městské části Praha - Velká Chuchle na 2 180 metrů bezpečně stylem start - cíl zvítězil tmavý hnědák Zoccoloduro OP v sulce s Jindřichem Klaubenschalkem.

"Jindřich Klaubenschalk poslal Zoccolodura ihned po startu do čela a vydržel tam až do konce, takže perfektní výkon a moc jim gratuluji," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

"Jaký byl ten průběh dostihu? Byly tam nějaké fáze, kdy jste se bál o to prvenství?"

"Tentokrát ani ne, odskočili jsme opravdu perfektně, bylo to rychlé, tak tak jsem to stihl před tím obloukem a potom už jsem to kontroloval. Ještě mi pomohl ten kůň, který tam zavřel za mnou toho Geinedera, protože ten kůň má silný konec," řekl Jindřich Klaubenschalk, jezdec.

Dvojice tak zvítězila podruhé v řadě. 14 dní před startem ve Velké Chuchli si totiž zlato odnášeli také z ostravského hipodromu v Bravanticích. Zoccoloduro tak na pražské dráze potvrdil svou letošní nadvládu v elitní kategorii.

"Je to asi teď nejlepší kůň tady v republice, jsem šťastný a hlavně majitelka a celý personál," řekl Jindřich Klaubenschalk, jezdec.

Hlavním dostihem pak byl třetí díl seriálu pro tříleté a starší klusáky na 2 180 metrů. Také tady v sedmihlavém poli zvítězila česká dvojice, tedy desetiletý hřebec Elixir de Charnie v sulce s Jaroslavem Dobrovolným.

"Jaroslav Dobrovolný v jeho sulce si počínal skvěle, dobře odstartoval, pomalu tu šedesátimetrovou ztrátu na základní metu dotahovali a už kolo před cílem byl v čele, byla tam jen jediná malinká chybička, kdy šel v jeden okamžik do chyby, ale včas ji rozpoznal, přidržel si ho a v cílové rovině dokončili své krásné sólo," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

"Byly nějaké momenty, kdy jste se bál o to prvenství?"

"Bál jsem se od začátku," řekl Jaroslav Dobrovolný, jezdec.

"Proč?"

"Protože jsme dávali 40 metrů, museli jsme všechny předjet a on startuje poprvé po asi 8 měsících, tak jsem si nebyl jistý, jestli vydrží," dodal Jaroslav Dobrovolný, jezdec.

Další klusácké dostihy jsou na programu závodiště ve Velké Chuchli tentokrát v neděli 9. června. Tak své favority nezapomeňte přijít podpořit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu