• Načítám...
>

Ředitel pražské policie Eduard Šuster končí ve funkci

  • 14. května 2024,
  • 15:10,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Eduard Šuster, dosavadní ředitel pražské městské policie na konci května skončí ve funkci. Sám Eduard Šuster to dnes řekl novinářům spolu s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), který má městskou policii v gesci. Stalo se tak po dnešním jednání městské rady.

Reklama

Dosavadní ředitel pražské policie Eduard Šuster na konci května skončí ve funkci. Novinářům to v polovině května po jednání městské rady oznámil pražský primátor Bohuslav Svoboda, který má městskou policii v gesci.

"Vypíšeme klasické otevřené výběrové řízení. Budeme se snažit, abychom ho vyřešili v době co nejkratší. Ale délka té doby nesmí rozhodovat o tom, že budeme hledat skutečně kvalitního nástupce," zdůraznil Bohuslav Svoboda (ODS), pražský primátor.

Eduard Šuster byl ve vedení pražských strážníků od konce roku 2012. Po téměř dvanácti letech se přemístí na Ministerstvo vnitra, kde obsadí pozici vrchního ředitele sekce ekonomiky a provozu. Své působení u městské policie Eduard Šuster hodnotí kladně. 

,,Ta předsevzetí, která jsme si s panem primátorem Svobodou téměř před těmi dvanácti lety dali, se nám podařilo víceméně splnit. Takzvaná kompletní obměna materiálně technického vybavení, digitalizace výkonu služby, zlepšení finančního ohodnocení strážníků městské policie, zajištění konkurenceschopnosti na trhu práce mezi bezpečnostními složkami," zhodnotil Eduard Šuster, dosluhující ředitel pražské policie, 

Řízením strážníků bude podle primátora pověřen náměstek Eduarda Šustera, a to Ludvík Klema. Na místo ředitele město vypíše výběrové řízení. I na něho pak podle dosavadního ředitele městské policie čeká řada výzev.

,,Určitě to budou věci týkající se výkonu služby, práv strážníků a pravomocí strážníků obecních policií. Určitě by bylo dobré, kdyby pokračoval v té snaze zajistit to rovnocenné postavení strážníků obecních i městských policií v rámci zajištění vnitřní bezpečnosti České republiky," uzavřel Eduard Šuster, dosluhující ředitel pražské policie, .

Městská policie totiž dlouhodobě jedná s Ministerstvem práce a sociálních věcí o tom, aby pražští strážníci byli jednou z kategorií, na kterou by se vztahoval například dřívější odchod do důchodu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu