• Načítám...
>

Pražský primátor ocenil vítěze soutěže Hasič roku

  • 15. května 2024,
  • 17:58,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pražský primátor Bohuslav Svoboda ocenil vítěze každoroční soutěže Hasičského záchranného sboru ČR - Hasič roku. Za rok 2023 se jím stal příslušník Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Miloslav Burián. Ten se kromě dlouhodobého plnění úkolů zúčastnil i řady mezinárodních záchranných operací. Záchrannou akci uskutečnil i ve svém volnu. Při této příležitosti pražští hasiči představili také deset nových velitelských vozidel Škoda Kodiaq, na jejichž přestavbu finančně přispělo hlavní město.

Reklama

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) ocenil vítěze každoroční soutěže Hasičského záchranného sboru ČR - Hasič roku. Za rok 2023 se jím stal příslušník Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Miloslav Burián, který u pražských hasičů působí už 32 let.

„Dostal to v prvé řadě za svoji celoživotní práci. On se účastnil hašení lesního požáru, byl v akci, když jsme měli povodně, byl v akci také v zahraničí při zemětřesení. Ve svém volném čase se ocitl u dopravní nehody, kde vyprostil a zachránil život zraněné řidičce,“ vyjmenovává Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy (ODS).

Od roku 2021 je Miloslav Burián zástupcem velícího důstojníka směny C. Byl členem lezeckého a potápěčského družstva u pražských hasičů a velel při požáru v Hřensku nebo při tornádu na Moravě. V roce 2015 byl jako člen USAR týmu v Nepálu. I po tolika letech ho práce u hasičů stále naplňuje.

„Je to velice zavazující a zároveň bych chtěl být nějakým způsobem pro mladé kluky a naše mladé hasiče trochu vzorem, takže se snažím,“ říká Miloslav Burián, oceněný Hasič roku.

Při příležitosti představení vítěze ankety Hasič roku bylo také předvedeno deset nových vozidel Škoda Kodiaq, která nyní mohou využívat velitelé jednotlivých hasičských stanic v Praze.

„Velitel stanice ve svém hasebním rajonu má povinnost jezdit i k závažnějším, mimořádným událostem. Právě to vozidlo bude sloužit k takovýmto věcem. Velitel se bude dostavovat na místo zásahu a bude-li potřeba, tak převezme i velení zásahu. Má tedy šanci kvalitním vozem plnit tyto úkoly,“ popisuje Luděk Prudil, ředitel Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

Vozidla zakoupilo generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky za 5,4 milionu korun a přestavba stála 2,44 milionu korun. Z toho se hlavní město Praha na přestavbě velitelských vozidel podílelo částkou 1,2 milionu korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu