• Načítám...
>

Tatran hostil benefiční florbalový turnaj

  • 17. května 2024,
  • 14:07,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Nejlepší florbalový tým světa, Tatran Střešovice, uspořádal už druhý ročník benefičního turnaje, aby pomohl těm, kteří to skutečně potřebují. Do turnaje se zapojilo celkem 30 týmů z 25 firem. Díky tomu se podařilo vybrat rovných 300 tisíc korun, které putovaly do dvou organizací, které si peníze mezi sebou spravedlivě rozdělily. Turnaj se konal od rána až do odpoledne a týmy se představily celkem na třech hracích plochách. Odpolední play off zápasy určily nejlepší tři týmy turnaje. Na vítěze pak čekal pohár.

Reklama

Sportem se baví všechny věkové kategorie a nezáleží, jestli se mu věnujete profesionálně nebo jen amatérsky. Když navíc může sport pomáhat, je to přidaná hodnota, která dává o to větší smysl. A proto v Tatranu Střešovice uspořádali už druhý ročník benefičního florbalového turnaje, aby pomohli těm, co to potřebují.

"V tomto ročníku jsme se rozhodli podpořit dvě organizace. Jednou je Nadační fond N, který se stará o nedonošené děti a druhým je nadační fond Dům Ronalda McDonalda, který se naopak stará o dlouhodobě hospitalizované děti," vysvětlil Jakub Menhart, generální manažer Tatran Střešovice.

Do turnaje se přihlásilo celkem 30 týmů z 25 různých firem a tím podpořily vybrané organizace. Díky tomu se podařilo vybrat rovných 300 tisíc korun, které si obě organizace mezi sebou spravedlivě rozdělí. Do hry zasáhly firemní týmy, a to buď smíšené nebo čistě mužské. Nejlepší florbalový tým světa, Tatran Střešovice, byste zde ale hledali marně.

"Tatran nemá svůj tým. Najdeme tady několik hráčů, i bývalých hráčů Tatranu, kteří různě pracují v několika těch organizacích, které sem ten tým, přihlásily. Ale čistě tým Tatranu tady nenajdeme," uvedl Jakub Menhart, generální manažer Tatran Střešovice. 

Do hry zasáhl ale například tým Orlen Unipetrol, který šel do zápasu s pořádnou vervou, jak se pro ně sluší a patří. Cíl měli jasný: vyhrát zlatou i stříbrnou medaili, a to s týmem A i B.

"Ačkoli to jsou firemní týmy, tak je tam spoustu hráčů, kteří buď hrávali nebo aktivně hrají dokonce i nejvyšší florbalovou ligu. A naše bilance je zatím dvě vítězství, jedna prohra a jsme spokojeni, bavíme se hodně," konstatoval Martin Křemenák, tým Orlen Unipetrol.

I když v sobě všichni měli zdravého soutěživého ducha, nikdo nezapomínal na to hlavní a to byl charitativní účel celé akce.

"My se účastníme už druhý rok. Loni jsme byli také. Mně se to moc líbí, protože je to vlastně spojení sportu a pomoci. Je to správným směrem zaměřené a my jsme moc rádi, že se toho můžeme účastnit, jak v té sportovní rovině, tak v té finanční," zdůraznil Tomáš Gürtler, generální ředitel Raiffeisen Leasing.

Turnaj se konal od rána až do odpoledne a týmy se představily celkem na třech hracích plochách. V hlavní hale vznikla celkem tři menší hřiště, další klání se pak uskutečnila v tělocvičně a v nafukovací hale. Ty nejlepší týmy se dostaly do odpoledních utkání play off, ze kterých vzešla konečná trojice. Na toho vůbec nejlepšího čekal vítězný pohár.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu