• Načítám...
>

Ve Slivenci vznikne kulturní centrum a knihovna

  • 20. května 2024,
  • 15:59,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Nových stavebních projektů se dočkají v městských částech Praha - Slivenec a Praha - Běchovice. Ve Slivenci vznikne nové kulturní centrum a knihovna. Dosud místní musejí za kulturou až na Barrandov, což je poměrně daleko. V Běchovicích zase dostaví další pavilon centra sociálních služeb. S financováním obou projektů pomůže částečně i hlavní město Praha a Ministerstvo kultury, respektive Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Reklama

V městské části Praha - Slivenec by mělo vzniknout nové kulturní centrum a knihovna. Chystaný projekt na svém zasedání schválila Rada hlavního města Prahy.

„Získáme na to 40 milionů korun z Ministerstva kultury, abychom to mohli uskutečnit, protože investorem bude městská část, tak musíme schválit návratnou finanční pomoc té městské části, aby to mohlo vzniknout a musí to tedy schválit ještě zastupitelstvo,“ vysvětluje radní hlavního města Prahy Zdeněk Kovářík (ODS).

Díky tomu vznikne kulturní zázemí s knihovnou. V současné době je nejbližší kulturní zařízení na Barrandově, což je od Slivence poměrně daleko a Praha by proto uvítala, kdyby dostupnost kultury byla pro místní podstatně větší. Další důležité téma, které pražští radní na svém zasedání schválili, je pomoc od Ministerstva práce a sociálních věcí.

„V Běchovicích máme sociální zařízení, které je poměrně malé a nyní by mělo spádově po dostavbě dalšího pavilonu centra sociálních služeb řešit značnou část té východní části města. Měli bychom takto získat až 60 milionů korun,“ říká Zdeněk Kovářík (ODS), radní hlavního města Prahy.

Praha schválila finanční pomoc pro městskou část Praha - Běchovice, aby mohla tuto aktivitu řádně s Ministerstvem práce a sociálních věcí podepsat. Financování tak půjde jak ze státních peněz a příslušných fondů, tak z rozpočtu hlavního města Prahy. Městská část o velikosti Běchovic by to z vlastního rozpočtu pokrýt nedokázala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu