• Načítám...
>

V Galerii 1 se koná Divadlo barevných stínů

  • 29. května 2024,
  • 21:29,
  • PRAHA 1,
  • Veronika Kuželková

V Galerii 1 proběhla vernisáž výstavy děl Milana Jiříka s příznačným názvem Divadlo barevných stínů. Slavnostního zahájení se účastnila i starostka první městské části Terezie Radoměřská a místostarosta David Bodeček.

Reklama

Vystavená kolekce děl od umělce Milana Jiříka nás zavádí do fascinujícího světa divadla barevných stínů, kde se umění prolíná s inovací i odvahou. Jeho tvůrčí energie a vášeň pro inovaci a krásno se projevila nejen v jeho práci, ale třeba i ve spolupráci na rekonstrukci Národního divadla a dalších projektech.

"Je to o té práci, mě nic jiného nezajímalo a chtěl jsem se vyjádřit, něčím pomoct světu, něco lidem a nevěřil jsem, že mi to bude trvat tak strašně dlouho, to je jediné, kde jsem se strašně spletl," řekl Milan Jiřík, malíř.

"Jeho díla jsou mimořádná a líbí se nejenom mně, ale široké umělecké veřejnosti. Konec konců má vystaveno dílo i v Národní galerii, což je jistě známka vysoké kvality. Nejenomže pan Jiřík je občanem Prahy 1, ale dostal se vlastně mezi oněch 12 vybraných pro výstavy v naší Galerii 1, protože je zde každý měsíc jiná výstava. Pravda je také, že se dostal teprve napotřetí. Třikrát si žádal o zařazení mezi vystavovatele a teprve napotřetí se to povedlo a já jsem za to moc ráda, protože jeho mimořádná technika je skutečně osvěžení," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09), starostka MČ Praha 1.

Milan Jiřík již během svých studií na gymnáziu byl považován za mimořádný výtvarný talent, avšak cesta ke studiu na vysoké umělecké škole mu nebyla umožněna. Tento fakt mu však nezabránil ve vybudování respektovaného uměleckého portfolia.

"Co se týče pana Jiříka, tak sami uvidíte, že ty obrazy jsou velmi krásné, které tady vystavuje. Jednak jsou to pískové obrazy a potom jsou to obrazy z PET lahví. No a co se týče pana Jiříka, tak mně je ten člověk velmi sympatický, protože já jsem od malička takový rebel a on je ještě víc než rebel, on jde vlastní cestou i přes to, že dochází k nějakému konsensu a to se mi teda moc líbí," řekl David Bodeček (Piráti), místostarosta MČ Praha 1.

"Inspiraci máme každý v sobě, ta je ve vesmíru, v mikro vesmíru. V našem běžném životě. Já nechtěl jiný život než obyčejný a být malíř. Nechodil jsem do hospody mezi jiné výtvarníky. To bych bral jako na závadu svojí práce, tady jsem byl profík," řekl Milan Jiřík, malíř.

Výstava děl Milana Jiříka bude v Galerii 1 k vidění až do 28. června a je pro všechny zájemce zcela zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu