• Načítám...
>

Divadlo Kalich zve na další Prima hvězdné léto

  • 30. května 2024,
  • 9:12,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Prima hvězdné léto pod Žižkovskou věží je tady! Už pošesté můžete ve venkovních prostorách obdivovat české divadelní hvězdy v jejich představeních. Představí se například Sabina Laurinová, Tereza Kostková, Josef Dvořák, Aleš Háma nebo operní pěvkyně Petra Pecková, která se ale v posledních letech věnuje spíše činohře, ve které se našla. Prima hvězdné léto začíná už v červnu a potrvá až do září. Výhodou je, že se hraje za každého počasí, prostory budou totiž pod střechou.

Reklama

Už pošesté se mohou milovníci divadla těšit na oblíbené Prima hvězdné léto pod Žižkovskou věží. Pořadatelské Divadlo Kalich slaví 25 let své existence a pro návštěvníky akce si připravilo bohatý program. 

"K tomu jsme divákům připravili několik dárků, jedním z nich je třeba velmi výjimečný koncert Nebe na zemi, kde se potká Ondřej Havelka z Melody Makers a Adam Plachetka nad písničkami Voskovce, Wericha a Ježka, to je velmi exkluzivní program. Máme tu i dvě letní premiéry, komedie Návštěva na zabití s paní Medveckou v hlavní roli a nebo Dobře rozehraná partie s Radkem Holubem a Barborou Hrzánovou," řekl Jaroslav Panenka - tiskový mluvčí Divadla Kalich.

Pražské premiéry se dočká například komedie Fichtl s Pavlem Liškou a Michalem Isteníkem. Svá představení divákům předvede i herečka Sabina Laurinová, která se na letní scéně představí už potřetí.

"Těším se moc, je tady krásné prostředí, je to v Praze, je to v létě a vždy jsou ta představení báječná, protože i diváci, kteří sem přijdou, jsou letně naladěni a my nespěcháme druhý den do práce, třeba na natáčení, takže je to celkově radost," řekla Sabina Laurinová - herečka.

Sabinu Laurinovou uvidí diváci v komedii Divadla Kalich Návštěva na zabití, ve které hraje společně s Taťjanou Medveckou a Matoušem Rumlem a také v představení Divadla Palace Prachy, prachy s Ondřejem Vetchým a s Vandou Hybnerovou. Hrát se přitom bude za každého počasí, i kdyby trakaře padaly.

"Hlediště je kryté, takže diváci o své představení nepřijdou a někdy to přináší takové úskalí, že někdy je třeba i zima, že i v létě je zima, takže se člověk musí různě oblékat a na jeviště svlékat, ale většinou to léto bývá hezké," řekla Sabina Laurinová - herečka.

Těšit se můžete také na představení Carmen Y Carmen, ve kterém exceluje operní pěvkyně Dagmar Pecková, která zde ale zároveň objevila zajímavý a ryze činoherní talent.

"Už to hrajeme osmou sezónu, kamkoliv přijedeme, tak je všude vyprodáno, ta hra je velmi úspěšná, takže doufám, že ji budeme hrát i dále a strašně moc se na to těším," řekla Dagmar Pecková - operní pěvkyně a herečka.

Hraní venku také nebude pro tuto pěvkyni světového formátu žádnou novinkou.

"Já jsem na letní scény celkem zvyklá ještě ze zpívání, různé amfiteátry, které samozřejmě musí být nazvučené, tato scéna má velkou výhodu, že je dobře slyšet i bez nazvučení, takže akustika skvělá, prostředí skvělé, já se strašně těším," řekla Dagmar Pecková - operní pěvkyně a herečka.

Prima hvězdné léto pod Žižkovskou věží budete moci navštívit od měsíce června až do září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu