• Načítám...
>

Na Černém Mostě vznikne 28 nových bytů

  • 3. června 2024,
  • 16:31,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Na Černém Mostě v městské části Praha 14 pokračuje výstavba nových bytů. V rámci druhé fáze projektu zde vznikne 28 nových bytových jednotek v rámci dvou nových bytových domů. Plánuje se ještě třetí fáze. K dispozici budou jak menší byty, tak větší pro rodinu. Chybět nebudou ani bezbariérové byty pro lidi s hendikepem.

Reklama

Hlavní město Praha nadále pokračuje v aktivní bytové politice a výstavbě nových bytových jednotek. Do druhé fáze teď například vstupuje projekt na Černém Mostě v městské části Praha 14.

„Jedná se o dva bytové domy, kde by mělo být 28 bytů. V těchto bytech počítáme, že by mohlo najít domov kolem bezmála stovky občanů hlavního města Prahy, kteří potřebují bydlení,“ vysvětluje náměstkyně primátora hlavního města Prahy Alexandra Udženija (ODS).

Navrženo je celkem 14 bytů 2+kk, tedy menších rozměrů, ale jsou tam také bezbariérové byty a k dispozici má být i 14 bytů 3+kk, tedy rovněž pro ubytování rodin.

„Já vím, že 28 bytů, to si může někdo myslet, že to není velké číslo, ale jak říkám, každý byt se počítá a jsem za to ráda. Třetí fázi Černého Mostu, tam, kde se teď bude stavět, tak má v tuto chvíli na starosti Pražská developerská společnost, takže ta tam celé to území rozvíjí a myslím si, že teď by to mělo jít do nějakého stavebního povolení. Takže další byty pro Prahu a já jsem za to strašně ráda a děkuji všem za podporu,“ uzavírá Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hlavního města Prahy.

Jde o vysoutěženého účastníka a celková cena projektu vyjde téměř na 100 milionů korun bez DPH. Součástí stavby je realizace příjezdových komunikací včetně parkovacích stání pro návštěvníky a potřebná technická infrastruktura. V suterénu budou garáže přístupné vjezdy přímo z terénu. Ploché střechy jsou řešené jako zelené, osázené vegetací. Výstavba městských bytů pro dostupné bydlení potrvá 18 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu