• Načítám...
>

Na závodišti ve Velké Chuchli se opět rozběhli klusáci

  • 10. června 2024,
  • 8:03,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Po měsíci se na dostihovém závodišti v Praze ve Velké Chuchli opět rozběhli klusáci. Návštěvníkům nabídli osm klání. Tím nejdůležitějším byla Jarní cena čtyřletých koní.

Reklama

Druhá květnová neděle na hipodromu ve Velké Chuchli v Praze patřila klusáckým dostihům. Bohatá účast zahraničních koní se postarala o vysokou úroveň sportovních výkonů a tak i o řadu divácky atraktivních soubojů. Tím nejdůležitějším však byla Jarní cena čtyřletých koní, ve kterém lehce zvítězil hnědák Best Of Joker v sulce se svým trenérem Mykolou Volfem.

"Byl schovaný, čekal na celou rovinu, dobrá pozice a ten kůň má dobrou formu," řekl Mykola Volf, jezdec.

"Byly nějaké potíže na dráze?"

"Nebyla žádná krize, nikdo mě nepoškodil," řekl Mykola Volf, jezdec.

"Ukázal výbornou jarní formu toho tréninkového střediska, ostatně Mykola Volf dnes jako trenér vyhrál třikrát a dvakrát byl v sulce sám jako jezdec. Také jeho Best Of Joker dosáhl vynikajícího kilometrového tempa 1, 15 a půl a hodně koní si v tomto dostihu zlepšilo osobní rekordy, takže to svědčí o výborné úrovni čtyřletého ročníku, které na podzim čeká České klusácké derby," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Druhým vrcholem klusáckého odpoledne pak byla Cena primátora hlavního města Prahy. A ani tady nechybělo skvělé obsazení. Favoritem tohoto dostihu byl někdejší účastník německého derby, tmavý hnědák Juan Les Pins v sulce s Andreasem Geinederem. Pro vítězství si doběhli jen těsně, na záda jim dýchal český zástupce Elixir de Charnie s Jaroslavem Dobrovolným.

"Kilometr před cílem převzal vedení, utíkal naprosto úžasně a s tím Juanem Les Pins prohrál jen o kousek, takže úplně úžasný výkon a jsme rádi, že to porovnání s německou dostihovou kvalitou pro nás vyznělo dobře," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

"Byl to pěkný dostih. Měl jsem opravdu dobrého koně, dokázal zvítězit v Itálii, Francii, v Německu a teď také v Česku. Problémy v dostizích nemívá, je to silný kůň, který snadno vítězí," řekl Andreas Geineder, jezdec.

Další klusácké dostihy se na závodišti ve Velké Chuchli uskuteční 11. července, kdy budou na programu předzkoušky dalších klusáckých dostihů. Diváci se tak mohou těšit třeba na Letní cenu čtyřletých koní, tedy předzkoušku Českého klusáckého derby, které se poběží první zářijovou sobotu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu