• Načítám...
>

Obnovené Tajemství je podle Dana Landy konečně dotažené

  • 16. září 2024,
  • 12:00,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Muzikál Tajemství od Dana Landy se po dvaceti letech vrátil do Divadla Kalich v upravené verzi. Premiéra nového nastudování muzikálu proběhla v rámci oslav 25. narozenin divadla. Režisérka Mirjam Landa vdechla představení nový život a doplnila prvky, na které při prvním uvedení nezbyl čas. Diváci se tak mohou těšit na svěží inscenaci, která přináší osvěžený pohled na tento populární titul.

Reklama

Na prkna Divadla Kalich se oficiálně vrátil legendární muzikál Tajemství od Dana Landy. Představení, které diváci mohli poprvé spatřit před 20 lety, teď dostalo nový kabát a ten mu rozhodně sluší. Nové nastudování, které opět režírovala Landova manželka Mirjam, prý dodalo muzikálu to, co se před dvěma dekádami nestihlo. Původní verze Tajemství totiž vznikala až do samotné premiéry.

"Tehdy to bylo narychlo a teď jsem na to měl čas, takže jsme to celé posunuli tam, kde to tehdy mělo být, ale nemohlo," řekl Daniel Landa - autor muzikálu Tajemství.

"Jsou tam úpravy ve scénáři, je tam přidaná choreografie, která dřív nebyla vůbec, ta hudba je znovu nahraná, je to mnohem barevnější," řekla Mirjam Landa - režisérka muzikálu Tajemství.

"Jaká byla spolupráce s manželkou? I když jste na tom spolupracovali tenkrát?"

"Já si myslím, že je geniální, já jsem po ní chtěl film a ona udělala film, takže si myslím, že to je svým způsobem geniální dílo," řekl Daniel Landa - autor muzikálu Tajemství.

"Je tam filmová režie, není to divadelní, je to moderní představení," řekla Mirjam Landa - režisérka muzikálu Tajemství.

Nové nastudování kromě hudby i samotného příběhu výrazně zahýbalo také s hereckým obsazením. A tak v podstatě jediný, kdo se vrátil do své původní role, byla zpěvačka Lucie Vondráčková. Ani pro ní to prý ale nebylo nic jednoduchého.

"Já si pamatuji tu původní verzi a musela jsem se to přeučovat. Bohužel mi to zůstalo v hlavě, takže když jsem se to pak přeučovala, tak jsem nadávala, protože to jsou malé změny a ty udělaly ten velký rozdíl, takže jsem se v duchu klaněla, ale přitom jsem nadávala," řekla Lucie Vondráčková - herečka a zpěvačka.

Řada herců z původní verze muzikálu se tak do představení vrátila, i když tentokrát do jiných rolí. V novém nastudování se ale objevilo i několik nových herců. A třeba pro Denisu Nesvačilovou byla muzikálová role doslova výzvou.

"Já jsem dlouho váhala, protože muzikál není úplně parketa, kterou já bych dělala, s tím zpěvem se přátelím, ale není to úplně věc, kterou bych dělala denně a kterou bych se troufala živit sama od sebe, ale když ta nabídka na ten konkurz přišla, tak jsem si řekla, že to zkusím," řekla Denisa Nesvačilová - herečka.

Nové nastudování muzikálu Tajemství v Divadle Kalich ukazuje, že i po 20 letech má tento legendární příběh co nabídnout. Moderní úpravy a v mezičase nabité zkušenosti přinesly do představení svěžest a hloubku, kterou původní verze možná postrádala. Fanoušci Dana Landy si tak mohou znovu vychutnat známé představení tentokrát v ještě dokonalejším provedení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu