• Načítám...
>

Zastupitelé žádali odvolání Petry Kolínské

  • 21. října 2016,
  • 12:50,
  • PRAHA,
  • Jana Schillerová

Metropolitní plán byl nejvíce diskutovaným tématem na čtvrtečním 20. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy. Nejen zastupitelé žádali odvolání náměstkyně primátorky Petry Kolínské a tento bod se snažili zasadit do programu. Konec chatu

Reklama

Připravovaný metropolitní plán má stanovit co a kde se může v Praze stavět. Kolem nových pravidel, které chystá Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, je nyní rušno, především kvůli odvolání jejího ředitele Petra Hlaváčka. Toho odvolal náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Petra Kolínská.

„Pan ředitele Hlaváč byl odvolán proto, že odmítl vyměnit šéfa metropolitního plánu a situace kolem tohoto metropolitního plánu byla neudržitelná,“ řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

„Paní Kolínská nemá připravený plán co dál. Tým se rozpadl, ona není schopná komunikovat s bývalými pracovníky IPR. Dodnes nenavrhla žádné řešení, kdo dopracuje územní metropolitní plán,“ řekl architekt Josef Smutný.

„Ona nám slíbila, že sestaví expertní skupinu, která posoudí zákonnost metropolitního plánu,“ řekl Adam Scheinherr, iniciativa Libeňský most Nebourat, Nerozšiřovat.

„Jediné, co se paní náměstkyni podařilo, za dobu svého fungování, udělat bylo odvolání ředitele IPR, rozpad celého týmu IPR a tím pádem zdržení přípravy celého územního plánu. To nejzásadnější, co se nemělo stát, řekl Ondřej Martan, zastupitel hl. m. Prahy.

Převážná část dopoledního 20. jednání zastupitelstva hl. m. Prahy, byla věnována tématu odvolání Petry Kolínské z funkce.

„Paní náměstkyně Kolínská za Stranu zelených je zcela nekompetentní, uvádí Prahu v chaos a její další působení bude Prahu poškozovat a ne rozvíjet,“ řekla Alexandra Udženija, zastupitelka hl. m. Prahy.

„Paní náměstkyně Kolínská za krátkou dobu, asi pěti měsíců, svého působení ve funkci stihla spáchat více škod než povodně v roce 2002 a 2013 úhrnem,“ řekl Václav Novotný, zastupitel hl. m. Prahy.

„Pevně věřím, že se metropolitní pán, tak jak byl, téměř v rozporu se zákonem, předložen, nedočká své realizace, že bude přepracován a v tom paní náměstkyni podporuji,“ řekl Petr Štěpánek, zastupitel h. m. Prahy.

Návrhy na odvolání Petry Kolínské se snažili zastupitelé zanést do hlavního programu. Návrh ale nakonec nebyl schválen.

„Myslím, že odvolání není na místě. V tuto chvíli je potřeba se bavit o metropolitním plánu, o kterém se bavíme s koaličními partnery, a to řešení se tam hledá,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

„Práce na metropolitním plánu pokračují, nezastavili se. Budu dělat vše proto, aby pokračovali v následujících měsících,“ dále uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Na metropolitním plánu se bude tedy nadále pracovat. Proti původnímu plánu už ale práce nabraly práce zpoždění nejméně 7 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu