• Načítám...
>

Rozštěpený epistemolog Jiřího Žáka

  • 10. března 2017,
  • 17:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Video-esejistickou výstavu absolventa pražské AVU můžete vidět v nově otevřených prostorách bývalé kočárovny v Colloredo-Mansfeldském paláci. Vstupné na výstavu stejně jako do dalších prostor Colloredo-Mansfeldského paláce je zdarma.

Reklama

Absolvent Ateliéru intermediální tvorby a laureát ceny Exit, to je Jiří Žák. Ten teď vystavuje v nově zrekonstruovaných prostorách Colloredo-Mansfeldského paláce.

"Současná výstava se skládá ze dvou videí. Z nich to podstatnější a delší má právě název Rozštěpený epistemolog, a je to video, které má formu, které si říká video esej nebo filmová esej. V případě Rozštěpeného epistemologa se vyjadřuje k fenoménu post-pravdy," řekla Jitka Hlaváčová, kurátorka výstavy.

Toto slovo se podle Oxfordského slovníku stalo slovem roku 2016.

"To video vzniklo v Berlíně na mojí pracovní absolventské stáži, kde jsem spolupracoval s jednou místní tanečnicí Meïmounou Coffi, a spolu s ní jsme vytvořili improvizovanou choreografii, která vychází z gest, kterými se ovládají digitální zařízení," řekl Jiří Žák, umělec.

Výstava je součástí projektu Start up, v kterém se snaží Galerie hlavního města Prahy dát příležitost mladým umělcům.

"Start up je dnes už tradiční cyklus Galerie hlavního města Prahy. V jeho rámci už se představilo 45 umělců. Jde o cyklus, který je určen zejména mladým autorům, buď ještě studentům nebo čerstvým absolventům, kteří ještě jaksi nemají nárok na samostatnou výstavu," řekla Jitka Hlaváčová.

Výstavu Jiřího Žáka Rozštěpený epistemolog můžete navštívit v Colloredo-Mansfeldském paláci do 7. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu