• Načítám...
>

Probíhá týden trénování paměti

  • 16. března 2017,
  • 18:12,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Tento týden je týdnem trénování paměti. Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging tak pořádá řadu přednášek, kde vám poradí techniky, které pomůžou zlepšit vaše paměťové schopnosti.

Reklama

Národní týden trénování paměti má široké veřejnosti poradit, jak efektivně trénovat svoji paměť. Proto je připravena celá řada přednášek.

"Letos se jich koná celkem 351 v České republice a na Slovensku. Je zaměřené na všechny cílové skupiny. Máme výjimečné postavení v celosvětovém měřítku, protože my tuto akci pořádáme celonárodně," řekla Dana Steinová, předsedkyně České společnosti pro trénování paměti.

Trénovat paměť mohou všechny věkové skupiny, od dětí v mateřských školách, přes vysokoškoláky, až po seniory. Pokud budete trénovat pravidelně, můžete si s minimem námahy zapamatovat i to, co ostatní považují za nezapamatovatelné.

"Ti naši trenéři paměti by měli veřejnost seznámit s tím, jaká jsou specifika fungování mozku, co se paměti týče. Pak by v každém případě měli ukázat nějaké ty naše triky, které používáme. Ono se jim říká mnemotechniky. Dokáží skvěle vykompenzovat nedokonalost lidského mozku," řekla Dana Steinová.

S naší kamerou jsme se na jednu z lekcí trénování paměti byli podívat. Navštívili jsme klub Remedium, kde probíhá trénink paměti pro seniory každý týden.

"Hodně se dějí ty aktivity různě v kolečku, takže každý na něco odpovídá, nebo říká to svoje řešení. Zároveň jsou také cvičení, které dostanou během té lekce, včetně domácích úkolů," řekla Helena Kubů, trenérka paměti.

U seniorů, kteří pravidelně navštěvují kurzy, jsou vidět velké pokroky.

"Je to hodně vidět když přijde někdo nový do skupinky, která už pracuje třeba 3 roky. Například je to znát hodně na té rychlosti, pohotovosti, vybavování si věcí, na reakcích," řekla Helenu Kubů.

Pokud se i vy chcete kurzu trénování paměti zúčastnit, navštivte webové stránky trenovanipameti.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu