• Načítám...
>

Planetárium a hvězdárny mají nového ředitele

  • 24. října 2017,
  • 16:01,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Dosavadní ředitel Štefánikovy Hvězdárny na Petříně Jakub Rozehnal bude novým ředitelem Hvězdárny a Planetária hlavního města Prahy. Rozhodli o tom pražští radní.

Reklama

Jakub Rozehnal, který v současné době vede hvězdárnu Milana Rastislava Štefánika na pražském Petříně nastoupí na základě rozhodnutí pražských radních do funkce ředitele Hvězdárny a Planetária hl. m. Prahy 1. ledna příštího roku.

"Bylo potřeba, aby tato instituce dostala i nový náboj, směr, vybrali jsme pana magistra Jakuba Rozehnala. Jsme ve 21. století, pořady, které jsou vzdělávací, by měly odpovídat 21. století. Chceme, aby docházelo k většímu využití techniky, která je v planetáriu jedna z pěti nejlepších v Evropě," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

"Planetárium má obrovský potenciál v podobě návštěvnosti. Mým úkolem bude zatraktivnit tu organizaci a programovou nabídku tak, aby odpovídala špičkovému technickému zázemí, které tam je. Já sám jsem zhruba před 20 lety absolvoval astronomický kurz, po kterém jsem se stal průvodcem na Štefánikově hvězdárně. Nabízet astronomické vzdělání na neakademické úrovni je další atraktivní nabídka," řekl Jakub Rozehnal, designovaný ředitel Hvězdárny a Planetária hl. m. Prahy.

Kromě jmenování Jakuba Rozehnala novým ředitelem Hvězdárny a Planetária hl. m. Prahy chtějí pražští radní zřídit i poradní komisi pro rozvoj hvězdárny a planetária, a to jako samostatný orgán při radě hl. m. Prahy.

"Předpokládáme, že v nejbližší době vznikne poradní orgán, který bude takovým kontrolním orgánem nad panem ředitelem a nad celou institucí z toho důvodu, aby ta instituce byla vedena dobře po té odborné stránce, ale i po té edukační a vzdělávací," řekl Jan Wolf.

Do působnosti Hvězdárny a Planetária hl. m. Prahy patří přitom i Hvězdárna M. R. Štefánika na pražském Petříně a Hvězdárna v Ďáblicích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu