• Načítám...
>

Praha bude patřit japonské kultuře

  • 10. listopadu 2017,
  • 17:38,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Od 18. do 23. listopadu se v Praze uskuteční Týden japonské kultury. Tato akce se do Prahy vrací po dlouhých patnácti letech a hlavním městě se představí na třináct stovek umělců ze Země vycházejícího slunce.

Reklama

Japan Week neboli Týden japonské kultury v Praze. To je jedinečná prezentace kultury Země vycházejícího slunce. Tato akce se po dlouhé době vrací do Prahy.

"Naposledy zde tato akce byla v roce 2002, jinak musím říci, že světově je to již 31. rok, co tato akce probíhá v nějakém světovém městě nebo metropoli. My jsme rádi, že Pražané po 15 letech se budou moci znovu podívat na japonské umění a kulturu. Mimochodem budou zde třeba samurajové, kteří hráli ve filmu Kill Bill," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

Samurajové ale nebudou jediným lákadlem. Pražany čeká mnohem pestřejší prezentace Japonska.

"Letos nám do Prahy přijede japonskou kulturu představit 1300 umělců. Můžete se těšit například na vystoupení japonských bubeníků, tanečníků - a to jak moderních, tak tradičních. Bude se aranžovat ikebana - to je japonská květina, budou čajové obřady - přijede celkem 6 čajových škol. Také bude loutkové divadlo pro děti," řekl Vít Špíšek, koordinátor akce Japan Week.

Velkolepé zahájení celého Japan Weeku bude v sobotu 18. listopadu.

"Zahájení bude probíhat na Staroměstském náměstí, začínáme ve 13:00. Bude hodinový blok venkovních vystoupení - tam budou právě ti samurajové, tanečníci, kaligrafové a bubeníci," řekl Vít Špíšek.

Vstup na všechny představení, workshopy a akce je zdarma. Na některé se ale musíte speciálně registrovat na stránkách festivalu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu