• Načítám...
>

V Ďáblicích se diskutovalo o budoucnosti sídliště

  • 6. února 2018,
  • 14:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V kulturním domě Ládví se konala diskuze k budoucnosti sídliště Ďáblice. Tam plánoval developer zástavbu, ale jak místní občané, tak i radnice Prahy 8 a teď i magistrát se postavili proti stavbě.

Reklama

Informovat veřejnost, jaké nástroje má hlavní město při ovlivňování záměru soukromých investorů - to byl hlavní záměr diskuze na téma Budoucnost sídliště Ďáblice.

"Tato lokalita si zaslouží pozornost, je to urbanistický klenot v kontextu celé Prahy. Zároveň zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo na podzim usnesení, že si nepřeje výškové stavby v těch 4 lokalitách vlastněných CPI a občané se právem ptali, jak toto usnesení bude v praxi naplňováno," řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Náměstkyně Kolínská si přišla poslechnout i stovky místních občanů, kteří na diskuzi přišli. V čele se zástupci spolku Krásné Kobylisy. Ti proti výstavbě sepsali i petici.

"Tyto záměry vnímáme jako nekoncepční a obyvatelé jsou si velmi dobře vědomi toho, jaké negativní dopady by měly na kvalitu jejich života. Petiční akce je stále otevřená, v současné době je přes 6700 podpisů, což je více než polovina dospělé populace nebo dospělých obyvatel sídliště," řekla Jana Rozmarová, členka výboru spolku Krásné Kobylisy.

Mezi obyvatele Ďáblic přišli i zástupci IPRu nebo MČ Praha 8. Ti jsou dlouhodobě proti výstavbě.

"My jsme zhruba před půl rokem začali velmi zásadním způsobem nesouhlasit se záměrem developera, který chce na Sídlišti Ďáblice udělat několik změn, a to výrazného charakteru. My jsme se rozhodli, že s tím nebudeme souhlasit a celou dobu to řešíme sami, takže jsme rádi, že se k tomu začal přidávat zásadním způsobem i Magistrát hlavního města Prahy," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8.

"V Praze 8 máme jasno. Nechceme tak zásadní radikální změnu tohoto sídliště, protože to sídliště má své kvality, má svou hodnotu v té podobě, v jaké je teď," řekl Petr Vilgus, místostarosta MČ Praha 8.

O tom, kde a jak vysoké budovy na sídlišti Ďáblice vzniknou, rozhodne nový územní plán. Ten by mělo vedení metropole schválit do dvou let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu