• Načítám...
>

Palmovka projde revitalizací

  • 13. února 2018,
  • 16:12,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha 8 chystá revitalizaci Palmovky. K prvním změnám by mělo dojít skrze projekt ,,Palmovka teď!" už v průběhu tohoto roku. V nejbližší době dojde například k úpravě zastaralého povrchu nebo výstavbě kavárny.

Reklama

Pražská Palmovka. Místo, které už dlouhé roky čeká na opravu, se konečně dočká prvních zlepšení. Do konce tohoto roku projdou změnami například rozbitá dlažba nebo nevzhledné tramvajové zastávky.

"Na Palmovce v tomto roce by měly být vyměněny povrchy, to znamená ta současná nevhodná dlažba, často tak hrubá, že na vysokých podpatcích po nich nedokážou projít, tak ta bude vyměněna za takový povrch, který bude pro pěšího člověka příjemnější," řekl Petr Vilgus, místostarosta MČ Praha 8.

"Chtěli bychom na křižovatce na Palmovce vyměnit mobiliář, chtěli bychom odstranit ty nevzhledné betonové bariéry, které brání pohybu lidí. Chtěli bychom dát tomu místu impulz nového života umístěním kontejnerové kavárny, která by tomu místu dala nějakou sociální kontrolu, aby ho lidé, kteří ta dnes jen projdou, začali aktivně používat," řekl Filip Tittl, architekt.

Vedení Prahy 8 plánuje zřídit také rozhlednu s informačním centrem, aby lidé měli přehled o tom, co se za ploty na stavbách děje. Městská část se tak snaží, aby její občané byli o těchto změnách informováni.

"Pokud má nějaká revitalizace proběhnout dobře a mají jí občané přijmout, musí být zapojeni už do té nejranější fáze plánování. Ještě dříve, než naši architekti začali kreslit definitivní projekty, tak jsme se sešli s občany a tyto jejich plány jsme konzultovali. Občané si zadali to, co by chtěli a my jejich přání plníme," řekl Petr Vilgus.

Projekt Palmovka teď, jehož cíle by měly být naplněny už letos, má odstartovat dlouhodobé plánování města, jak Palmovku kompletně přeměnit a modernizovat.

"Začínáme hledat dlouhodobou vizi pro to území. Snažíme se dostat ke slovu všechny hráče, kteří v tom území jsou a začít se bavit o tom, jak to území má dlouhodobě vypadat, jak má být zorganizované, kudy mají vést nové ulice, zkrátka jak se to území může proměnit," řekl Filip Tittl.

Nový vzhled tedy Palmovka nezíská hned. První opravy sice proběhnou v tomto roce, kompletní proměna tohoto prostranství ale potrvá až několik let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu