• Načítám...
>

Konference Dělej co tě baví rozvíjela kreativitu

  • 22. února 2018,
  • 13:17,
  • PRAHA,
  • Tomáš Mladějovský

V pořadí už 7. ročník Meziškolní konference projektu Dělej, co tě baví přinesl opět řadu zajímavých témat. Středoškoláci na ní diskutovali o možnostech rozvoje studia v Evropě, zamýšleli se nad otázkami nutnosti sportování, digitalizace nejenom ve výuce a také nad postavením zahraničních studentů u nás.

Reklama

Sedmý ročník Meziškolní konference pořádaný neziskovou organizací Dělej, co tě baví jasně ukázal, že studenti dovedou své projekty výborně prezentovat, obhajovat je a také o nich diskutovat.

"Studenti mají možnost vyjádřit své názory a pocity na různá témata. Ta témata vybíráme každoročně. Meziškolní konference vznikla jako součást projektu primární prevence rizikového chování a máme ji už 7. rokem. Studenti mají poměrně více možností se samostatně vyjádřit a mají zájem se přihlašovat jak sami, tak i z řad jejich učitelů," řekla Jiřina Faloutová - zakladatelka neziskové organizace Dělej, co tě baví.

Letošní konference se zúčastnilo více než 100 studentů a se svými projekty jich vystoupilo téměř 20.

"Je úžasný různý přístup studentů a pozná se to i na délce prezentace, oblečení studentů, přístupu, i je vidět, že je okouzluje to prostředí, které je důstojné a snažíme se, aby ta konference opravdu měla všechny atributy klasické konference, tak jak ji budou zažívat v dospělosti," řekla Michaela Tůmová - ředitelka Dialogu Jessenius, o.p.s.

Všechny příspěvky sedmé Meziškolní konference budou vydány formou sborníků a pak distribuovány do středních škol. Nejvíce studenty zaujaly příspěvky jejich kolegů k současným metodám digitální výuky.

"Tak já jsem měl prezentaci na téma výuka informatiky a mluvil jsem o tom, co vnímám špatně na tom, co se dnes učí na ZŠ v rámci informatiky a co bych změnil. Dnes je ten systém takový zkornatělý a kostrbatý. Je stejný jako před 20 lety, ačkoliv se digitální svět posunul neskutečným způsobem," řekl Martin Kodada - student gymnázia Christiana Dopplera.

Příspěvky studentů zejména na téma Digitalizace výuky byly velmi odvážné a neotřele. Ty nejlepší z nich mají naději, že se možná dostanou do školních lavic. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu