• Načítám...
>

Thomayerova nemocnice má nové přístroje

  • 7. dubna 2018,
  • 13:48,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nové přístrojové vybavení dostala lékařská pohotovost Thomayerovy nemocnice. Dar pražského magistrátu umožní zkvalitnění péče o pacienty, kterých každodenně na pohotovosti Thomayerovy nemocnice ošetří kolem stovky.

Reklama

Praha dál pomáhá zkvalitňovat péči o pacienty v nemocnicích v hlavním městě. Za finanční dar od pražského magistrátu tak na pohotovosti v Thomayerově nemocnici pořídili hned 4 přístroje.

"Pulzní oxymetr, který jednak ukáže saturaci pacienta kyslíkem a zároveň ukazuje i srdeční frekvenci. Další přístroj je močový analyzátor, který přesně ukáže počet bakterií, červených a bílých krvinek. Jsou to vlastně 2 přístroje v jednom. Jedna část umí odlišit virovou od bakteriální infekce, další věc je indikace streptokoků. To se používá hlavně u malých dětí," řekla Jitka Velková, vedoucí ambulancí Pragomedika. 

Posledním přístrojem je nové EKG. Finančními dary se snaží hlavní město alespoň částečně přispět k lepší péči v nemocnicích zřizovaných Ministerstvem zdravotnictví.

"Máme nějakou sounáležitost s lékařskou pohotovostní službou, protože magistrát v podstatě ve všech těch nemocnicích financuje zhruba 30 až 40%, protože na to zdravotní pojištění nestačí. Rozhodli jsme se právě tu diagnostiku zefektivnit," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

"Velká část pacientů, kteří sem chodí, je z Prahy. Chodí na pohotovost. Hlavní město Praha bere vážně odpovědně starost o zdraví svých občanů, takže si myslím, že to je naprosto v pořádku a my si toho velice vážíme," řekl Zdeněk Beneš, ředitel Thomayerovy nemocnice.

"Pro nás je spolupráce s Prahou klíčová. Na území hl. m. Prahy je přeci jenom drtivá většina nemocnic zřizována Ministerstvem zdravotnictví, takže jsme rádi, že ta spolupráce je na takové úrovni. Nebylo to v minulosti úplně zvykem," řekl Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví ČR.

Kromě lékařských přístrojů si na pohotovosti v Thomayerově nemocnici z daru hlavního města pořídili i nové žaluzie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu