• Načítám...
>

Tomáš Ujfaluši představil novou fotbalovou analytiku

  • 18. dubna 2018,
  • 11:14,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Bývalý hráč Atletico de Madrid a kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši se stal sportovním garantem projektu, který je zaměřen na analytické hodnocení fyzické kondice hráčů ve věku od 6 do 16 let. My jsme se byli s kamerou podívat jak takové testování vypadá v praxi.

Reklama

Pro Football Analytics je mezinárodní program, který je zaměřen na testování fyzické a technické kondice mladých fotbalistů. Program je kombinací 6 testů prověřujících fyzickou kondici a 4 testů zaměřených na nejdůležitější fotbalové dovednosti.

"Je to 10 disciplín, které se provádějí jednak po fyzické stránce, obratnostní, silové a samozřejmě jsou v tom i disciplíny s míčem, takže my jim po skončení tohoto testu v podstatě dáme report, kde jim řekneme, jak na tom opravdu jsou třeba ve srovnání s jinými dětmi v ČR, ale testujeme to i v Evropě, tzn. třeba i se Španělském a podobně," řekl Tomáš Ujfaluši, fotbalový internacionál. 

Testování je primárně určeno pro fotbalové kluby, ale na testy se může přihlásit i jednotlivec. Klíčovou výhodou tohoto programu je, že pracuje s mezinárodní databází shodných dat stále se rozšiřujícího vzorku mladé populace hráčů. 

"Snažíme se to dělat hlavně kvůli tomu, abychom jednak dali šanci trenérům vidět aktuální stav jednotlivých hráčů, a také aby se trenéři zaměřili v trénincích na to, kde mají deficity," řekl Tomáš Ujfaluši.

anketa

Metoda Pro Football Analytics obsahuje speciálně sestavenou strukturu jednotlivých testů, jejichž výstupem jsou detailní hodnocení klíčových dovedností a schopností každého fotbalového hráče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu